Så blir den andra fredagsfinalen av Idol 2020 efter coronafallen

Så blir den andra fredagsfinalen av Idol 2020 efter coronafallen

Idol 2020 har fått en tuff start. Inför den första fredagsfinalen drabbades flera deltagare av covid-19, något som resulterade i att samtliga deltagare fick framföra sina låtar från sitt hotellrum. Nu meddelar TV4 hur den andra fredagsfinalen kommer att bli!
De bästa musikvideorna under 2020
Slå på ljud

Det har varit en annorlunda start för årets säsong av TV4-programmet Idol, på grund av covid-19. Produktionen har behövt göra flera ändringar. Under deltagarnas auditions var det flera som inte fysiskt var på plats för att sjunga framför juryn, utan dök istället upp via videolänk. Det blev också ett annat typ av upplägg under slutaudition i Stockholm, där varje stad delades upp för sig – för att förhindra att för många personer var på samma plats samtidigt.

Saker går ofta att lösa, men tuffare blev det förra veckan när flera av deltagarna faktiskt insjuknade i covid-19. Först rapporterades det om att Caspar Camitz drabbats av viruset, och kort där efter blev det känt att ytterligare tre deltagare drabbats.

Ändringen inför den andra fredagsfinalen

För att förhindra att ännu fler deltagare skulle bli smittade blev deltagarna satta i karantän – något som också ledde till att ingen av dem var på plats i studion under den första fredagsfinalen. Istället uppträdde alla idolerna från sitt hotellrum. I veckan kom ytterligare ett besked om att ännu fler deltagare nu smittats.

Även den andra fredagsfinalen blir annorlunda, meddelar TV4 nu. Det blir framträdanden på scenen, och hemma på hotellrummet. De deltagare som är friska får alltså kliva upp på scen, och de som fortfarande befinner sig i isolering gör sitt nummer från rummet, precis som förra veckan.

– Jag är väldigt stolt över att vi lyckades genomföra en så fin sändning förra veckan trots den allvarliga situationen vi befinner oss i. Alla idolerna, juryn, Pär Lernström och hela produktionen gör enastående insatser just nu. Nu ser vi fram emot att genomföra kommande fredags sändning på ett säkert och bra sätt, säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

Här är låtarna som Idol-deltagarna kommer att framföra i den andra fredagsfinalen

Temat som Idol-deltagarna valt sina låtar efter den här veckan är ”på svenska”. Vi kommer att få höra idolerna framföra låtar av stora svenska artister som Håkan Hellström, Darin och Molly Sandén. Här är hela listan!

Simon Karlsson kommer att framföra Din tid kommer med Håkan Hellström.

Nadja Holm kommer att framföra Det bästa kanske inte hänt än med Molly Sandén.

Gabriel Abdulahad kommer att framföra Lakan med Newkid.

Mattias Nederman kommer att framföra Tusen bitar med Björn Afzelius.

Nova Luther kommer att framföra Så som i himlen med Danny Saucedo ft Tensta gospel.

Caspar Camitz kommer att framföra Strövtåg i hembygden med Mando Diao.

Niklas Hultberg kommer att framföra Svag med Victor Leksell.

Affe Hagström kommer att framföra Vintersaga med Monica Törnell, Amanda Bergmans version.

Paulina Pancenkov kommer att framföra Säg mig var du står med Carola och Zara Larsson.

Ella Hedström kommer att framföra Jag blir hellre jagad av vargar med Orup.

Maya Arctaedius kommer att framföra Passa dig med Miriam Bryant.

Herman Silow kommer att framföra Ta mig tillbaka med Darin.

Foto: TV4

LÄS MER:

7 saker du inte visste om Nadja Holm i Idol 2020

Flera Idol-deltagare sjuka i corona – här är allt vi vet

7 saker du inte visste om Herman Silow i Idol 2020