tom och suri cruise

Så är Tom Cruise relation till dottern Suri idag

Nio år har gått sedan 14-åriga Suris föräldrar Katie Holmes och Tom Cruise gick skilda vägar. Mamma och dotter syns ofta tillsammans i hemstaden New York, men hur ser relationen mellan pappa och dotter ut nu för tiden? Här är vad vi vet.
Här är alla barnen till Spice Girls–medlemmarna se bilderna
Slå på ljud

Att växa upp med separerade Hollywood-föräldrar innebär ständiga spekulationer kring ens familjeband. Det vet Suri Cruise, 14, vars föräldrar Katie Holmes och Tom Cruise hade en himlastormande kärlekssaga som sedan slutade i en svår skilsmässa där pappa Tom anklagades för att ha varit kontrollerande och manipulativ.

Nu bor Suri med mamma Katie i New York och de syns ofta out and about tillsammans. Någon som syns desto mindre vid tonåringens sida är pappa Tom.

Tom och Katies infekterade uppbrott

Innan skilsmässan hade Tom och Suri ett tajt band som han gärna stoltserade med. Tom som även har två adopterade barn från en tidigare relation med skådespelerskan Nicole Kidman önskade inget hellre än att alla tre skulle få fina syskonrelationer, berättade han i intervjuer i Suris tidiga år.

Suri med pappa Tom Cruise innan familjen splittrades.

Men så kom skilsmässan. Det var Katie som ville bryta sig loss sedan hon funnit relationen till Tom närmast sektlik. Tom som är medlem i den kontroversiella Scientologikyrkan uppgavs ha försökt styra frun och dotterns liv. Det fanns mycket Katie skulle ha kunnat berätta om tiden i äktenskapet och kanske var det just därför som de redan 11 dagar efter att skilsmässan gått igenom i juli 2012 nådde en juridisk överenskommelse om att Katie skulle få vårdnaden om Suri och att Tom skulle få rätt till umgänge.

Året därpå gick Tom ut och menade att skilsmässan kommit som en blixt från klar himmel för honom.

”Detta att vara nästan 50 år och ha erfarenhet och tro att du har koll på allting... och sedan slås av: Det här är vad livet kan ställa till med”, förklarade han under en intervju med tyska tv-kanalen ProSieben och beskrev tiden för separationen som ”tragikomisk”.

Toms relation till Suri efter skilsmässan

Suri Cruise var 6 år när föräldrarna separerade, och hon har inte synts vid sin pappas sida sedan 2013. Mamma och dotter fångas däremot på bild var och varannan vecka när de är ute och rör sig på New Yorks gator. Så var är pappa Tom, varför syns han inte till i närheten av Suri?

Enligt källor till Hollywoodlife med insyn i familjen ska Tom vara mycket angelägen om att hålla kontakten med Suri trots den ansträngda relationen till Katie. Men det är Toms religion som sätter stopp. För en person som tillhör Scentologikyrkan på en så pass hög position som Tom gör är helt enkelt förbjuden att umgås med familjemedlemmar utanför tron.

Enligt källor till Us Weekly, som Svensk Dam citerat, hade Tom sommaren 2020 varken träffat eller talat med Suri på sju års tid. Katie ska dessutom ha skrivit på ett avtal som förbjuder henne från att kritisera kyrkan öppet, vilket också var ett av villkoren för att hon skulle tilldelats full vårdnad om Suri.

Källa: Insider, Hollywoodlife, Svensk Dam

Foto: TT