Molly Sandén

Rockbjörnen 2019: Här är årets alla vinnare

I går var det dags för Rockbjörnen att gå av stapeln i Stockholm. Sammanlagt delades det ut åtta olika priser – och Hov1 lyckades kamma hem tre av dem. Här är en lista över kvällens alla vinnare.

Under tisdagskvällen var det dags för Rockbjörnen 2019 att gå av stapeln i Stockholm – och kvällen till ära firade galan hela 40 år.

Sammanlagt lockade evenemanget över 10 000 människor till stora scenen i Kungsträdgården – och publiken fick bland annat se en överlycklig Molly Sandén ta emot pris för årets kvinnliga liveartist.

– Jag har ju suttit på ganska många galor under åren och tänkt att jag aldrig kommer få ett sånt här pris. Jag hade gett upp hoppet lite, så det är så sjukt fint. Jag är så glad att folk har röstat och engagerat sig – och att jag får det som liveartist, för det är på scenen som jag känner att jag kan vara mig själv, sa Molly när hon tog emot sitt pris.

Hov1 blev kvällens stora vinnare

Hiphop-gruppen Hov1, som består av Noel Flike, Ludwig Kronstrand, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson, blev årets stora vinnare i Rockbjörnen. Innan galan var de nominerade i hela fyra kategorier – och i slutet av kvällen hade de lyckats kamma hem segern i tre av dem. Nämligen Årets livegrupp, Årets fans och Årets konsert – samma kategorier som de vann pris för förra året.

– Det här känns helt overkligt, vi vet inte vad vi ska säga. Vi är bara fyra vanliga killar från Stockholm, vi är er alla tacksamma. Så länge vi blir bättre och utvecklas kommer vi fortsätta med det här. Vi är ert Hov1, sa gruppen på scen.

Här är alla vinnare i Rockbjörnen 2019

Årets livekonsert: Hov1

Årets livegrupp: Hov1

Årets utländska låt: Shallow, Lady Gaga och Bradley Cooper

Årets svenska låt: SOS, Avicii

Årets fans: Hov1

Årets kvinnliga liveartist: Molly Sandén

Årets manliga liveartist: Benjamin Ingrosso

Årets genombrott: Victor Leksell

Foto: Marcus Ericsson/Aftonbladet/TT

Läs mer:

Molly om de mörka åren som artist: ”Övergreppen var ofta förklädda”

11 saker du kanske inte vet om Hov1

Stjärnskottet Svea om att älska sig själv: “Det har varit en lång väg”