Riverdale-stjärnan om sin värsta panikattack: "Jag kunde inte andas"

Riverdale-stjärnan om sin värsta panikattack: "Jag kunde inte andas"

Lili Reinhart har sedan tidigare varit öppen med sin psykiska ohälsa. Nu berättar hon om den värsta panikattacken hon upplevt.

Ångest är inget ovanligt och drabbar många. En av de som genomgått flera panikattacker och lidit av depression är Lili Reinhart, som spelar Betty i tv-serien Riverdale.

Som 18-åring flyttade Lili Reinhart till Los Angeles för att satsa på en skådespelarkarriär. För att kunna försörja sig försökte hon skaffa sig ett deltidsjobb på en restaurang men det slutade med ett hårt slag mot hennes psykiska hälsa.

Lili Reinhart lider av psykisk ohälsa, och det var ännu värre innan hon slog igenom i Riverdale.

Hon förklarar att hennes ångest hade gjort att hon hade blivit av med liknande jobb tidigare.

– Men jag visste att jag var tvungen att tjäna pengar, så jag tackade ja till jobbet och kvinnan där sa ”Du behöver köpa en svart skjorta och bekväma skor”.

Under tiden hon letade efter dessa plagg fick hon vad Lili beskriver som ”den värsta panikattacken i mitt liv”.

– Jag kräktes i min Uber eftersom jag är åksjuk och för att jag fick en panikattack. Jag kom hem, låste dörren till mitt rum och skypeade min mamma och sa att jag inte mådde bra. Jag var tvungen att hitta en brun papperspåse och andas i den, vilket kändes så dramatiskt men jag kunde verkligen inte andas. Det kändes som att min värld kraschade.

Hon fortsätter:

– Jag ville inte erkänna att jag hade misslyckats men jag kände bara att ”Jag behöver komma hem. Min psykiska hälsa får lida och det här gör mig psykiskt sjuk”.


Läs mer!
Test: Vem är du i Riverdale?
Här är alla nya karaktärer i Riverdale säsong 2
Se den bortklippta scenen från Riverdale – där Jughead och Betty kunde blivit roomies

Foto: IBL