Här är allt vi hittills vet om Riverdales spin off-serie

Här är allt vi hittills vet om Riverdales spin off-serie

Älskar du tv-serien Riverdale? Då är chansen stor att du även kommer vilja titta på spin off-serien, som handlar om Sabrina tonårshäxan.

1. Vem spelar huvudrollen?

Det har länge ryktats om vem som ska spela rollen som Sabrina Spellman och däribland har det funnits namn som Selena Gomez och Dove Cameron. Nu är det däremot klart att en lite mindre känd skådespelare, Kiernan Shipka, har fått rollen.

2. Vad handlar serien om?

Tv-serien kommer vara ganska mörk och innehålla skräck, det ockulta och trolldom. Den beskrivs som en blandning mellan thrillerna Rosemary’s baby och skräckfilmen Exorcisten och handlar om Sabrina som brottas med att vara halvt häxa och halvt ”vanlig” människa samtidigt som hon ska bekämpa onda krafter som hotar henne, hennes familj och världen hon lever i.

3. Varför är The Chilling Adventures of Sabrina en spin off på Riverdale?
Riverdale är baserat på serietidningen om Archie, med samma namn. Serietidningen fick en uppföljare som handlade om vad som hände efter att Jughead bad Sabrina att ta tillbaka hans hund från de döda. De båda historierna hänger alltså samman. Om Sabrina kommer dyka upp i Riverdale har ännu inte bekräftats men det har ryktats om att det kommer hända.

3. Var kan vi se den?

Det har redan beställts två säsonger, med tio avsnitt var, av Netflix. När serien får premiär är däremot inte bestämt än.

Läs mer!
Han kommer att spela Bettys bror i Riverdale
Test: Vem i Riverdale borde vara din BFF?
Galna fanteorin: Därför är Betty den riktiga Black Hood i Riverdale

Källa: Polygon.com, Vanity Fair

Foto: Twitter, IBL