Riverdale-garogyle-king

Riverdale-skaparen om vem som är The Gargoyle King

Den stora frågan i Riverdale är just nu: Vem är The Gargoyle King? Nu har Riverdale-skaparen Roberto Aguirre-Sacasa svarat på frågan.

I det senaste avsnittet av Riverdale säsong 3 fick vi veta en hel del mer om spelet Gryphons & Gargoyles. Bland annat fick vi veta att det var föräldrarna som började spela det och att deras rektor dog efter att han dykt upp i skolan när de spelade spelet.

Efter att Alice berättat hela historien för Betty så frågar Betty henne vem hon tror är The Gargoyle King varpå Alice svarar att hon inte vet. Betty säger då att det kan vara samma person som var the Gargoyle King då, som är det nu.

I en intervju med Entertainment Weekly har nu Riverdale-skaparen Roberto Aguirre-Sacasa svarat på frågan om Bettys teori kan stämma varpå han svarade ”absolut”.

– Mysteriet om vem som döljer sig bakom masken är stort. Jag kan bara teasa att det kan vara mer än en person som döljer sig bakom masken, säger Roberto till Entertainment weekly.

Det verkar alltså som att det kan vara flera personer som är The Gargoyle King. Något som många fans tänkt på är att i början av avsnittet fick vi se Sierra stå och måla med läppstift på spegeln och senare när Alice var där inne och The Gargoyle King ville att hon skulle dricka ur någon av bägarna så var det skrivet med läppstift på väggarna. Kan Sierra ha något med det att göra?

I det senaste avsnittet fick vi också lära oss en hel del nytt om familjen Blossom. Som att Penelope bodde på barnhem och sedan blev adopterad av familjen Blossom för att senare gifta sig med Clifford. Enligt Roberto finns det mer historia där bakom och vi kommer få veta en hel del mer om familjen Blossom.

I nästa avsnitt kommer vi också att få veta mer om hur Archies framtid kommer att bli, om han kommer att stanna i fängelset eller inte. I trailern till avsnittet får vi bland annat se Archie och Joaquin kyssa varandra samt se att Jughead verkligen är inne i spelet.

Se trailern här under!

Läs mer:
Vad är Gryphons and Gargoyles? Allt vi vet om spelet i Riverdale
En av huvudkaraktärerna kan dö i Riverdale säsong 3
Vem är Gargoyle King? Riverdale-fansens bästa teorier

Foto: Netflix