Ben-Riverdale-The-Chilling-Adventures-of-Sabrina

Riverdale-skaparen om hur Ben kunde dyka upp i The Chilling Adventures of Sabrina

Hur kunde Ben från Riverdale dyka upp i The Chilling Adventures of Sabrina? Lever han eller är han död? Det förklarar nu skaparen bakom båda serierna.

Obs! Innehåller spoilers från The Chilling Adventures of Sabrina!

Det har tidigare ryktats om att det kommer bli en crossover mellan Riverdale och The Chilling Adventures of Sabrina. Alltså att karaktärerna kommer att dyka upp i respektive serie. Vilket inte vore konstigt då Riverdale-skaparen Roberto Aguirre-Sacasa också producerar Sabrina-serien. The Chilling Adventures of Sabrina utspelar sig också i staden Greendale vilken ligger precis bredvid Riverdale.

Inför premiären av The Chilling Adventures of Sabrina avslöjade Roberto att det kommer en Riverdale-karaktär i det sjunde avsnittet. Det visade sig att det inte var vilken karaktär som helst utan det var Ben. Ben har varit ganska anonym i Riverdale men dykt upp lite då och då. Han har bland annat jobbat på bion, han var involverad med Chic och nu senast spelade han Gryphons och gargoyles med Dilton.

I Sabrina-serien dyker Ben upp när han levererar pizza till Miss Wardwell. Det många reagerat på är dock att Ben faktiskt dog i det senaste Riverdale-avsnittet. Utspelar sig Sabrina innan Riverdale eller efter? Den frågan har nu Roberto svarat på.

– Det är en bra fråga och det beror på. Det tyder på en djup mytologi där tid och rum rör sig. Jag älskar honom och jag är ledsen att han fortsätter att dyka upp och hemska saker händer honom, säger Roberto till Entertainment Tonight.

Roberto fick också frågan om det betyder att Ben överlevde fallet från sjukhuset.

– Det såg ut som det var väldigt slutgiltigt, men ändå så är han i Greendale. Men i Greendale så dyker alla upp. De döda är inte döda länge i Greendale.

Det är alltså oklart varför och hur Ben har dykt upp i Greendale. Det låter dock på Roberto som att de döda kommer till Greendale och i sådana fall kanske vi kan vänta oss att få se fler döda Riverdale-karaktärer i The Chilling Adventures of Sabrina säsong 2.

Läs mer:
Sant eller falskt: Hur mycket kan du om Riverdale?
Allt vi vet om The Chilling Adventures of Sabrina säsong 2
Sju tv-serier att se fram emot i höst

Foto: Netflix