Riverdale-skaparen avslöjar: Så slutar säsong 2 av Riverdale

Riverdale-skaparen avslöjar: Så slutar säsong 2 av Riverdale

Det är bara några avsnitt kvar av Riverdale säsong 2, vilket betyder att avslutningen är nära. Riverdale-skaparen Roberto Aguirre-Sacasa avslöjar vad vi kan förvänta oss av sista avsnittet.

Varning för spoilers!

1. Vi kommer att få se mer av Black Hood

Hela Black Hood-dramat började i mitten av andra säsongen och pågår fortfarande. Många gånger har fansen trott att Black Hood har avslöjats, som exempelvis vaktmästaren eller den falska FBI-agenten, men det har visats sig vara fel. I senaste avsnittet av Riverdale blev Midge Klump brutalt mördad – med meddelandet om att Black Hood är tillbaka.

– Historien om Black Hood är inte klar än, säger Roberto Aguirre-Sacasa.

2. Josie and the Pussycats återförenas

Bandet har inte setts tillsammans på väldigt länge, men nu bekräftar Riverdale-skaparen att bandet kommer tillbaka.

– Jag tror att det finns en stor chans att vi får se mer av Josie and the Pussycats och vi kommer att berätta fler historier om bandet. Under andra säsongen engagerar sig Josie mer i politiken, med familjen Lodge, vilket gör att hon har kommit längre ifrån sin musikkarriär. Jag kan avslöja att i slutet av säsongen kommer Josie ta ett stort och viktigt beslut som handlar om hennes musikkarriär, säger han.

3. Nya relationer kommer att uppstå

Under andra säsongen uppstår det en romans mellan Cheryl Blossom och Toni Topaz, vilket vi förmodligen kommer att få se mer av. Riverdale-skaparen berättar att det kommer vara ett till par som kommer att ta plats i serien.

4. Kevins historia kommer ta mer plats

Kevin Keller var ute i skogen för att träffa killar, vilket gjorde Betty orolig. Hon kallade honom oansvarig, vilket gjorde att han blev irriterad. Kevin menade att Betty inte förstår sitt privilegium att vara en heterosexuell kvinna. Enligt Roberto Aguirre-Sacasa kommer den historien att fortsätta i slutet av säsongen.

5. Inga mer rivalitet mellan paren, just nu

Det har varit lite rivaliteter mellan paren efter att Betty och Archie kysstes när båda paren hade en paus. När alla sedan var i familjen Lodges sommarstuga kysste Veronica och Jughead Jones för att det skulle bli jämt och där slutade rivaliteten. Vi kommer inte att få se något mer av det i andra säsongen.

6. Chic kommer ställa till det ännu mer

Enda sedan Chic introducerades i tv-serien har fansen undrat om han verkligen är Alice Coopersson. Snart kommer han att ställa till det ännu mer för familjen Cooper.

– Chics historia är inte över på långa vägar. Det kommer bli mer komplicerat och farligt väldigt fort, säger Roberto Aguirre-Sacasa.

7. Nya borgmästaren blir vald

Fansen har funderat och haft olika teorier om vem som kommer att ta över rollen som borgmästare efter Sierra McCoy. Vi har fått se både Fred Andrews och Hermione Lodge ha kampanjer för att bli vald till borgmästare. Riverdale-skaparen avslöjar att vi kommer att få se vem som vinner valet i slutet av säsongen.

– Vi vill se till att fansen blir nöjda med slutet, men det kommer nog en eller två cliffhangers också, säger Roberto Aguirre-Sacasa.

Han avslöjar även att det kommer finnas små detaljer i sista avsnittet av Riverdale som kommer att hinta om vad som kommer i tredje säsongen. Så håll ögonen öppna!

Läs mer!
Riverdale-skådisarna avslöjar hur säsong 2 kommer sluta
Cole Sprouse avslöjar spoilers om säsongsavslutningen av Riverdale
10 tecken på att du är beroende av Riverdale

Av: Mina Gilbertsson

Källa: Seventeen

Foto: The CW