Luke Perry är död

Riverdale-skådisen Luke Perry är död

Luke Perry, känd som Archies pappa i Riverdale, har gått bort.

Skådespelaren Luke Perry är död. Han är känd för många som karaktären Dylan i ”Beverly Hills 90210” och som Archies pappa Fred Andrews i Riverdale.

Förra veckan drabbades Luke Perry av en stroke och fick föras akut till St. Joseph’s Hospital där han vårdats sedan dess.

Sedan Perrys stroke har både fans och kolleger skickat krya på dig-hälsningar via både instagram och Twitter.

Lili Reinhart, som Luke spelar mot i Riverdale, skrev bland annat ”Vi tänker på dig Luke och önskar att du blir frisk snabbt”. Cole Sprouse, som också är en av skådespelarna i samma serie skrev: ”Älskar dig kompis”.

https://www.instagram.com/p/Buc1gyZAaMQ/?utm_source=ig_embed

Gick inte att rädda

Men trots läkarnas arbete gick inte Luke Perrys liv att rädda och amerikanska nyhetssajter, bland annat TMZ, rapporterar att stjärnan har gått bort.

Han ska ha fått somna in med sina familjemedlemmar omkring sig och både hans barn och deras mamma Minni Sharp, samt hans nuvarande flickvän och mamma var på plats.

Luke Perry blev bara 52 år gammal.

https://www.instagram.com/p/Bucyf80HrNG/?utm_source=ig_embed

Sörjs och saknas av en hel värld

Förutom familjen sörjer också kollegor och fans över hela världen stjärnans bortgång.

”Vi är djupt ledsna att höra att Luke Perry gått bort. Han var en älskad medlem av Riverdale-familjen och Luke var allt du kunde önska av en person. Han var otroligt omtänksam, skicklig på sitt yrke och hade ett stort hjärta. En riktig fadersfigur och en mentor för de yngre skådespelarna. Luke var väldigt generös och vänlig och spred kärlek till sin omgivning. Våra tankar är hos Lukes familj under denna svåra stund”, skrev producenterna bakom Riverdale i ett officiellt meddelande.