Rihanna är historisk – världens rikaste kvinnliga artist

Rihanna är historisk – världens rikaste kvinnliga artist

Rihanna är världens rikaste kvinnliga musikartist. Men det är inte alla singelettor som genererat hennes förmögenhet – utan sminkföretaget Fenty Beauty.

Musikstjärnan Rihanna debuterade på scen 2005, och har sedan dess sålt miljontals skivor och haft 14 singelettor på den amerikanska Billboard-lista. De senaste åren har hon dessutom breddat sitt cv genom att lansera sminkmärket Fenty Beauty, designa underkläder och agera framför kameran. Därtill startade hon och franska LVMH i maj i år klädmärket och modehuset Fenty som ska fokusera på lyxkläder, skor och accessoarer.

Att det hårda arbetet har gett utdelning är ett som är säkert. När amerikanska Forbes presenterade sin årliga sammanställning över världens rikaste kvinnor 2019 toppade nämligen den Barbados-födda entreprenören listan över årets mest förmögna musikartister.

Rihanna är nu rikare än Beyoncé och Madonna

Forbes uppger att Rihanna har en förmögenhet på 600 miljoner dollar, och därmed passerar hon artister som Madonna (570 miljoner dollar), Céline Dion (450 miljoner dollar) och Beyoncé (400 miljoner).

Även om 31-åringen tjänat mycket pengar på sin musik ska det främst vara från Fenty Beauty som de stora pengarna kommit in. Företaget etablerades 2017 och gjorde omedelbart stor succé. I dag säljs det över hela världen.

Kylie Jenner – världens yngsta dollarmiljardär

Tidigare i år annonserade Forbes att Kylie Jenner är världens yngsta dollarmiljardär genom tiderna, och därmed petade hon ner Facebooks grundare Mark Zuckerberg från tronen som blev miljardär som 23-åring.

Precis som för Rihanna kommer stora delar av Kylie Jenners förmögenhet från det egna sminkmärket Kylie Cosmetics. Företaget lanserades 2015 och i samband med det första kollektionssläppet, som innehöll ett läppglans och en läppenna, kraschade sajten på grund av det stora intresset.

”Jag förväntade mig verkligen inte det här. Och jag kunde inte förutse den här förmögenheten, men erkännandet känns väldigt bra. Det är en fin klapp på axeln, sa Kylie Jenner i en intervju med Forbes i samband med att hennes listplacering offentliggjordes.

Källa: Forbes
Foto: Francois Mori/TT

Läs mer:

Missade du Alices & Biancas showcast i Globen? Här kan du streama den!

Lyx eller budget: Kan du se skillnaden?

Så får du till en fin eyeliner – tips och trix som hjälper