Renaida Braun berättar om sjukdomen: "Jag har fått cancer”

Renaida Braun, som slog igenom i Idol 2016, har drabbats av cancer – endast 22 år gammal. Det berättar hon i ett inlägg på Instagram.

22-åriga Renaida Braun har diagnostiserats med cancer. Det berättar hon i ett känslosamt videoinlägg på Instagram:

– Hej, hej Renaida här. Det var ju länge sedan jag var här på Instagram, och jag ska berätta varför. Det är för att jag har blivit sjuk. Jag har fått cancer. Vilket suger. Då vet ni, säger hon i klippet.

Till inlägget har hon skrivit en bildtext där hon kommenterar cancerbeskedet och säger att det är tufft – men att hon ska klara det:

”Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er”.

Videon har i skrivande stund setts av drygt 30 000 personer, och flera användare har kommenterat sitt stöd. Däribland artistkollegan Hanna Ferm, som var med i Idol 2017:

”Fina fina människa du kommer krossa cancern. Fyfan vad livet är orättvist. Sänder all kärlek och styrka”.

https://www.instagram.com/p/B3j-dRrJ9mr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Renaida Braun slog igenom i Idol 2016

Renaida Braun slog igenom i Idol 2016, och hamnade då på en sjätteplats i tävlingen. Året efter medverkade hon i musikalen Äventyret Aladdin, och 2018 deltog hon för första gången i Melodifestivalen. Låten hon ställde upp med hette All the Feels, och med den tog sig Renaida Braun från deltävlingen till andra chansen – och slutligen till final där hon hamnade på nioende plats.

Våren 2019 deltog Renaida Braun även i den andra säsongen av Stjärnornas stjärna på TV4 – och hamnade då på en fjärde plats.

Foto: Mickan Palmqvist/Aftonbladet/TT

Läs mer:

Saga, 15 år: ”Det fanns inte på kartan att just jag kunde få cancer”

Jessica förlorade sin mamma i cancer

Röda mattan på Barncancergalan 2019 – se alla bilder här!