Sex Education recap säsong 1

Recap: Detta hände i ”Sex Education” säsong 1

Snart släpps äntligen en ny säsong av Sex Education. Men har du också glömt bort vad som hände i den första säsongen? Läs FRIDAs recap här!

Fredagen den 17 januari kommer Netflixsuccén Sex Education tillbaka med en ny säsong. Men har du inte heller hunnit se om den första säsongen? Lugn, FRIDA listar de viktigaste händelserna att komma ihåg innan du börjar kolla på säsong två.

Otis och Maeve öppnar en sexklinik

I första säsongen öppnar Otis och Maeve en sexklinik på Moordale High för att hjälpa elever med sex- och relationsproblem. Otis mamma arbetar ju som sexterapeut så han har lärt sig det mesta från henne. Anledningen till att Otis går med på att driva en sexklinik är för att han vill komma närmare Maeve, medan hon gör det för att tjäna pengar.

Otis och Maeve fattar tycke för varandra – vid olika tidpunkter

Detta är ju så typsikt. I början på säsongen är Otis förälskad i Maeve, medan Maeve i sin tur dejtar skolans populäraste kille, Jackson. Och när Otis blir intresserad av Ola, så börjar Maeve inse att hon faktiskt har känslor för Otis. I slutet på första säsongen kysser Otis och Ola varandra, något som Maeve råkar se. Snyft.

Otis kan inte onanera

Trots att Otis blir skolans sexexpert lider han själv av ett problem. Han kan inte onanera. Men i sista avsnittet när han och Ola börja hålla på lyckas han äntligen få till det.

via GIPHY

Maeve gör en abort

Under seriens gång har Maeve och Jacksons en av och på-relation. Jackson vill bli ihop med Maeve medan Maeve inte vill ha någon djupare relation med Jackson. Plötsligt upptäcker Maeve att hon är gravid. Hon gör en abort utan att säga något till honom. Jackson gör allt för att få Maeve vilja bli hans flickvän. Han till och med betalar Otis för att få tips. Tillslut blir hon och Jackson ett par.

Sex Education säsong 1

Men Maeve inser att hon har känslor för Otis. Under skolbalen erkänner en berusad Jackson att han betalat Otis för att få Maeve att vilja bli ihop med honom. Detta leder till att Maeve blir förbannad på Otis samtidigt som hon gör slut med Jackson. Så i slutet på säsongen är hon alltså singel och kär i Otis.

Eric och Adam inleder en relation?

Under hela första säsongen mobbar Adam (rektorns son) Otis bästa klasskompis Eric. Men i sista avsnittet, när de båda har kvarsittning, förvandlas ett bråk till  en intim kyss. Så nu vill vi ha svar på: vad kommer hända med Erics och Adams relation?

Sex education

Eric och Otis bråkar

På Erics födelsedag planerar Otis och Eric att klä ut sig och se Hedwig and the Angry Inch. Men Otis har fullt upp med sexkliniken och dyker inte upp. Eric åker ändå men blir misshandlad på vägen hem. Han går hem till Otis och de har ett stort gräl. De pratar inte med varandra på flera dagar men på balen förlåter de äntligen varandra och går vidare som bästa vänner igen.

Adam blir ivägskickad på militärskola

Adams pappa, Mr. Groff, försöker ta kontroll på sin bråkstake till son genom att skicka iväg honom på militärskola. I säsong två kommer vi får veta vad som kommer hända honom där.

via GIPHY

Maeve blir reglerad

Maeves storebror säljer droger under balen och Mr. Groff upptäcker dem. Maeve blir avstängd från skolan och Jackson försöker att förhandla med rektorn utan att lyckas få honom att ändra sig.

Otis mamma och Olas pappa hookar

Otis mamma, Jean, och Olas pappa, den svenske rörmokaren Jakob, har sex. Jakob vill ha en relation men det vill inte Jean på grund av Otis känslor för Ola. Även om hon säger att de inte borde fortsätta ses så slutar det med att de ligger med varandra i sista avsnittet.

via GIPHY

Jean skriver en bok om Otis

Det verkar inte vara helt enkelt att ha en sexterapeut till förälder. I slutet på första säsongen får Otis reda på att hans mamma har skrivit en bok om hans problem och de har ett stort bråk. Men det slutar med att de blir sams igen.

Vad kommer hända i Sex Education säsong 2?

I säsong två kommer vi att få följa Otis och Olas relation. Den nysläppta trailern avslöjar dessutom att Moordale High drabbas av ett stort klamydiautbrott vilket sätter Otis och Maeves sexklinik på prov. Och stämningen mellan Otis och Maeve verkar ansträngd, även om gnistan finns kvar!

Källa: Thetab.com

Läs mer:

Det handlar Sex Education säsong 2 om – här är trailern

De mest sedda tv-serierna och filmerna på Netflix under 2019

Netflix i januari 2020 – här är alla nya filmer och serier

Foto: TT