programledare-musikhjalpen-2016-orebro

De blir programledare för musikhjälpen 2016

I år hålls Musikhjälpen på Stortorget i Örebro. Programmet drar igång den 12 december och nu har programledarna presenterats!

Varje år hålls Musikhjälpen. Under 6 dagar stängs tre programledare in ett litet hus där de sänder live-radio. Under dagarna får de besök av olika artister och andra kända personer. Musikhjälpen går ut på att samla in pengar. I år samlar Musikhjälpen in pengar så att barn i krig ska kunna gå i skolan.

Förra årets musikhjälpen leddes av Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnea Henriksson. Kodjo gör kommer tillbaka även i år, men med två nykomlingar.

Med sig har han nämligen Little Jinder och Pelle Almqvist från The Hives. För Kodjo blir det här han sista år med musikhjälpen.

– Jag har spenderat fem år i buren och älskar verkligen att göra Musikhjälpen. Med det sagt så känner jag också ett ansvar för att programmet ska kunna fortsätta utvecklas. Då måste man våga släppa fram nya programledare som kan ta programmet till nästa nivå. Jag kommer alltid att vara en del av Musikhjälpen även om jag inte är i buren, säger han i ett pressmeddelande.

Little Jinder har tidigare varit med i musikhjälpen men inte som programledare.

– Jag har alltid velat vara kvar, så jag skrek “JAAAAAA” rakt ut när jag fick frågan om att vara programledare. Det hela kändes väldigt naturligt.

Även Pelle Almqvist ser framemot uppdraget.

– Jag tycker det låter som ett enormt kul sätt att spendera sex dagar på. Det är också roligt att göra något för andra och jag gillar temat.

Musikhjälpen startar den 12 december och håller på fram till den 18 december, och kommer i år att vara på Stortorget i Örebro.

Foto: Jan Danielsson/SVT