Påsken är räddad – nu finns Beyoncé-dokumentären på Netflix

Beyoncés Netflix-dokumentär Homecoming finns nu på Netflix. I den berättar hon om den tuffa tiden mellan tvillingförlossningen och det historiska framträdandet på Coachella.

Onsdagen den 17 april släpptes äntligen Beyoncés dokumentär Homecoming på Netflix. En dokumentär som är döpt efter, och handlar om, Queen B:s omtalade spelning på Coachella 2018.

Framträdandet innebar att Beyoncé blev den första afroamerikanska kvinnan att vara huvudakt någonsin på den 20 år gamla festivalen. Men den handlar inte bara om det historiska och politiska – hon berör även det faktum att hon bara ett år tidigare blivit mamma till tvillingarna Rumi och Sir Carter.

Berättar om den tuffa tiden

Tiden efter förlossningen och förberedelserna inför Coachella var allt annat än en dans på rosor, och världsstjärnan är väldigt öppen kring det i dokumentären. Inte nog med att hon var tvungen att snabbt återuppbygga muskler som förstörts under graviditeten – hon levde även på en mycket strikt diet som uteslöt kolhydrater, kött, socker, alkohol och mjölkprodukter. Samtidigt ammade hon sina nyfödda tvillingar mellan träningspass och repetitioner, och försökte umgås så mycket som möjligt med sin då sexåriga dotter Blue Ivy.

”Homecoming är en närgången skildring av Beyoncés historiska framträdande på 2018 års Coachella som hyllade Amerikas traditionellt ansedda svarta högskolor och universitet. Homecoming visar den känslosamma resan från kreativt koncept till kulturell rörelse där naturligt filmmaterial varvas med intervjuer som beskriver förberedelserna och det starka syftet bakom hennes vision”, skriver Netflix om dokumentären.

Läs mer:

Beyoncé släpper dokumentär på Netflix – se trailern här

Beyoncé relanserar egna märket Ivy Park – ihop med Adidas