Oscar-Enestad-Melodifestivalen-2019

Oscar Enestad ryktas vara klar för Melodifestivalen 2019

Det är ett tag kvar tills Melodifestivalen 2019 men enligt uppgifter till Aftonbladet är det klart att tidigare FO&O-medlemmen Oscar Enestad ska vara med i nästa års tävling.

I juni i år släppte Oscar Enestad sin debutsingel Heaven on my skin och nu verkar det som att hans nästa låt kommer att bli ett tävlingsbidrag i Melodifestivalen 2019.

Oscar har tidigare varit med i bandet FO&O som i september förra året avslöjade att de bestämt sig för att satsa på soloprojekt. I Melodifestivalen 2018 tävlade Felix Sandman, som också varit en del av FO&O. Han slutade på en andra plats med låten Every Single Day.

Läs mer: Melodifestivalen 2019: Här är städerna där tävlingen kommer att hållas

Oscar har redan tävlat i Melodifestivalen en gång tidigare och då med FO&O. En av de stora snackisarna under den tävlingen var att Oscars förhållande med 28 år äldre Cecilia Dahlbom.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Oscar vara med i Melodifestivalen 2019 och hans låt ska handla om Cecilia och deras förhållande.

Oscar och Cecilia hemlighöll sitt förhållande väldigt länge men på röda mattan under Elle-galan tidigare i år så berättade de öppet om sitt förhållande. Cecilia sa då att de varit tillsammans i tre år och bott ihop i ett och ett halvt år. Hon var också tydlig med att de inte bryr sig om vad andra tycker om deras förhållande.

Oscars låt ska enligt Aftonbladet handla om Oscars kärlek till Cecilia men också om kampen om att få sina föräldrar att acceptera henne. En textrad ska enligt källor vara ”I love it, my parents don’t like it”, alltså ”Jag älskar det, mina föräldrar gillar det inte”.

Oscar Enestad har inte kommenterat uppgifterna om att han ska vara med i Melodifestivalen 2019.

Läs mer:
Efter hemlighållandet: Oscar Enestad och Cecilia berättar om sin kärlek
Bildspecial: Oscar Enestads förvandling från 2013 till 2017
39 foton som kommer få dig att sakna FO&O

Foto: Robert Eklund/Stella pictures, Joachim Nywall / IBL Bildbyrå