Idol-fredagsfinal-installd

OMG! Fredagsfinalen av Idol kan ställas in

Idol-deltagarna tjänar väldigt lite på att vara med i Idol. Något som har gjort att Musikerförbundet gått in och sagt att om Idolerna inte får bättre arbetsvillkor så kommer de att strejka.

För några veckor sen kom det fram hur mycket idol-deltagarna egentligen tjänar när de är med i Idol. Idol-deltagarna tjänar 875 kronor i veckan vilket är 125 kronor om dagen – eller 5,2 kronor i timmen, eftersom idolerna jobbar dygnet runt. Detta har lett till att många av Idolerna faktiskt går back genom att vara med i Idol. Enligt Musikerförbundet är detta inte okej, och de bestämde sig därför för att ta striden för att deltagarna ska få bättre villkor, enligt Aftonbladet.

Läs mer: Avslöjat: Så lite tjänar deltagarna i Idol

Eftersom Musikerförbundet och Fremantlemedia som producerar Idol inte kommer överens kring idolernas arbetsvillkor så hotar de nu med att idolerna kommer att strejka och alltså inte uppträda.

Om parterna inte kommer överens innan den 25 november så kommer all produktion av Idol att läggas ner, vilket innebär att det kanske inte blir någon fredagsfinal nästa vecka.

Läs mer:
Här berättar Idol-Oskar om sin hemliga flickvän
Idol-Rebecka på sjukhus – kan missa fredagsfinalen
Vilka Idol-deltagare är singlar? Här är svaret!

Foto: Daniel Ohlsson/TV4