Melloaktuella Olivia Eliasson upptäcktes av Anton Ewald

Melloaktuella Olivia Eliasson upptäcktes av Anton Ewald

Olivia Eliasson är aktuell med låten Never Learn i Melodifestivalen. För FRIDA berättar hon om hur hon blev upptäckt, tiden under Melodifestivalen och sina framtidsplaner.

Hur gick du från att lägga upp covers på Youtube till att tävla i Melodifestivalen?

– Det började med att jag lade upp en cover på Anton Ewalds låt Begging på Youtube. Jag publicerade den på Twitter och taggade honom och han såg den! Han kontaktade mig och visade den för sin manager och efter det ville skivbolaget signa mig. Efter det spelade vi in låten Never Learn och skickade in den till Melodifestivalen.

Vad hade du för relation till Anton innan ni blev kompisar?

– Han var min idol! Jag tyckte att han var fantastisk och skitsnygg som alla andra. Det kändes surrealistiskt i början, men nu är han min vän.

Det är inte bara Anton som har hittat din Youtube-kanal. Berätta lite om när musikproducenten Simon Cowell kontaktade dig.

Simon Cowell hittade min Youtube-kanal och flög till Stockholm för att höra mig sjunga. Han ville bilda ett band med en tjej och en kille. Jag gick vidare och flögs till London för en andra audition, men dessvärre gick det inte längre för de hittade inte det de letade efter. Det var en riktigt cool upplevelse, även om ingen fick det i slutändan.

Är Melodifestivalen som du hade tänkt dig?

– Nja, det är mycket roligare än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde inte att jag skulle njuta lika mycket som jag har gjort för att jag tänkte att jag skulle vara för nervös. Jag försöker istället fokusera på att inte tänka på hur stort det faktiskt är.

Du har med dig din bästa kompis, Maja Strömstedt, på scen. Hur känns det att ha henne där?

– Det är superkul att ha henne med mig på scen. Det är fantastiskt att få det stödet på plats.

Vad ska du göra efter Melodifestivalen?

– Jag hoppas såklart att Melodifestivalen ska lyfta min karriär och att jag får fortsätta hålla på med musik. Jag har såklart drömmar om att åka utanför Sveriges gränser, men jag är väldigt realistisk och vågar inte riktigt tänka alltför mycket på det.

Vilka artister inspireras du av?

Dupa Lipa, Amy Whinehouse och Astrid S för att de har personliga röster. Astrid S har faktiskt varit med och skrivit min låt Never Learn. Hon verkar väldigt naturlig och vågar bjuda på sig själv på sociala medier.

Har du något tips till våra läsare som har artistdrömmar?

– Ja! Gör det inte för att bli känd, utan för att du tycker att det är roligt. Youtube är en väldigt bra plattform för att lägga upp covers. Mitt tips är att sjunga nya låtar för då är det större chans att de plockas upp av medier.

Läs mer!
Elias Abbas om Melodifestivalen: ”Det är en fördel att vara yngst”
Test: Hur mycket kan du om Melodifestivalen?
10 stunder från Melodifestivalen vi aldrig glömmer

Av: Mina Gilbertsson

Foto: Stella Pictures