Jughead dör i Riverdale

Okej, alla Riverdalefans – Jughead är officiellt död

Spoilervarning! Har du inte sett avsnitt 13 av Riverdale säsong 4 borde du inte fortsätta läsa. Här är FRIDAs recap av Chapter 70: The Ideas of March.

Nu har det faktiskt hänt. Det vi länge har väntat på i Riverdale säsong 4 – Jughead (Cole Sprouse) har dött. Men det är fortfarande oklart exakt hur mordet har gått till. I slutet på avsnitt 13 har hans klasskompisar en stor fest mitt ute i skogen och Jughead, Betty, Veronica och Archie är alla där.

Jughead dyker upp i en kaninmask, redo för en uppgörelse med sin ärkefiende Bret.

Han och Bret försvinner iväg från festen. Betty som letar efter sin pojkvän, stöter på Donna som berättar att hon träffat Bettys ”gamla vän” Eveyln Evernever. Tydligen ska Evelyn ha avslöjat ett magiskt ord för henne.

– ”Tangerine” funkar inte längre på mig, säger Betty.

– Nej, hon berättade om det andra magiska ordet. Det som hypnotiserar dig och får dig skada dem du älskar, svarar Donna iskallt.

Och nu undrar vi såklart: lyckas hon hypnotisera Betty? I avsnittet verkar det iallafall som om det funkar. För helt plötsligt ser vi Betty stå vid Jugheads kropp. När Archie och Veronica hittar dem kollar Archie Jugheads puls.

– Han har ingen puls, konstaterar han.

Läs allt om Netflix-serien Riverdale här!

Foto: The CW/Netflix

Läs mer:

Så gamla är Riverdale-stjärnorna egentligen

Crossovern mellan Riverdale och Katy Keene har hänt – Vi listar alla snackisar

Test: Vem i Riverdale passar du bäst ihop med?