Okända funktionen på Snapchat hittar låten

Okända funktionen på Snapchat hittar låten

Du hör en låt men kan inte komma på vad den heter. Lugn, nu kan du spåra låtar med din Snapchat!

Appen Snapchat har ett helt gäng funktioner som inte handlar om att skicka bilder, videos eller leka med det klassiska hundfiltret. Faktum är att du även kan spåra och hitta låtar med hjälp av appen.

Kruxet är att funktionen ligger dolt och det inte finns någon specifik ikon som visar att den existerar.

Så spårar du en låt

Om du öppnar Snapchat så att du är i kameraläget och väljer att hålla ner ett finger på skärmen samtidigt som en låt spelas i din närhet kommer du se att det kommer små noter runt ditt finger på skärmen.

Efter några sekunder har Snapchat listat ut vilken låten är och du får upp ett fönster med låttitel och artist. Du kan även välja om du vill lyssna på låten i apple music eller om du vill ha sång-info, som det står. Under informationen finns bland annat låttexten och så kallade artist highlights.

Här testade jag på Veronica Maggios låt ”Tillfälligheter”.

Appar för att spåra musik

Den som är van vid att tracka musik vet att det finns appar som bara är till för att upptäcka och hitta låtar. En av de mest kända är Shazam och faktum är att det är Shazam som ploppar upp inne i din Snapchat. Det positiva är att du inte behöver ha appen nerladdad för att kunna använda funktionen i Snapchat. Tro mig, jag har testat.

Faktum är också att funktionen med att spåra musik i Snapchat funnits i flera år, men den har utvecklats och ser annorlunda ut nu än när den kom. Efter en snabb undersökning på redaktionen visade det sig att många av oss missat den. Hade du redan koll? Gulstjärna till dig!

Läs mer:

Snapchat om stora problemen:”Håll ut!”

Sex smarta Snapchat-knep du inte får missa

Så kan du se om någon blockat dig på Snapchat eller Instagram

Av: Louise Åström