Suzi P

Nya stjärnskottet Suzi P: ”Killar tror att de kan få allt”

Förra veckan släppte 16-åriga Suzi P från Helsingborg sin nya singel Flax. FRIDA har träffat sångfågeln och vi har pratat om musik, framtid och det stora genombrottet.

Suzi Pancenkov (känd som Suzi P) från Helsingborg, är blott 16 år gammal och har redan släppt sin andra singel Flax. Hon var en av de första tjejerna som gjorde covers på Instagram där hon både rappar och sjunger. Hon har dessutom gästat flera artister, bland annat Cherrie och Lani Mo på scen.

Blev upptäckt av Linda Pira

– Allting började med att jag och min syster sjöng live på Facebook. Och från ingenstans var Linda Pira inne på livesändningen. Linda Pira uppmanade mig att satsa på musiken och jag tänkte: ”Ja, varför inte? Let’s do it!”. Om Linda Pira gillar det så kanske fler kommer göra det, säger Suzi P till FRIDA.

Artisten Suzi P

Suzi berättar att hon ville lägga upp covers på Instagram men att hon var osäker på vad andra skulle tycka.

– Det var många killar som rappade och freestylade på Instagram. Inga tjejer gjorde det och jag tänkte: ”ska jag vara den första?” ”Hur kommer alla reagera?” Tillslut så skickade jag in min video till ett Instagram-konto med många följare och de publicerade min video. Och då fick jag fler och fler följare varje dag! Jag var inte alls beredd på det och jag undrade: ”vad är det som händer?”.

Hur kommer det sig att du vill jobba med musik?
– Musiken har alltid funnits i mig. Jag sjunger ofta med mina syskon och vi brukade kolla på High School Musical tillsammans. Även om musiken alltid har varit en stor del av mig trodde jag ändå inte att jag skulle satsa på det. Jag spelade mycket på fotboll tills jag fick problem med knäna. Då började jag sjunga mer.

Suzi P släpper Flax

Dina nya singel Flax, vad handlar den om för dig?
Flax är lite kaxig. Killar tror att de kan få alla tjejer, att de har allt. Men så är det inte, vi vill bara ha killen bakom all yta och lyx.

Vilka artister inspireras du av?
– Jag ser upp till Linda Pira, Ariana Grande och Ella Mai.

Var vill du vara om 5 år?
– Först ska jag fånga hela svenska publiken, sen kommer jag köra på engelska och satsa internationellt.

Hur peppar du dig själv och andra?
– Jag går in på Instagram och läser folks positiva kommentarer. Det är det som gör att jag vill släppa ny musik.

Lyssna på Suzi P:s nya låt Flax här:

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)
Suzi P

Läs mer:

Här är artisterna som spelar på Gröna Lund 2019

Här är sommarens bästa festivaler 2019

BTS nya singel ”Boy With Luv” slår nytt musikvideo-rekord