Nya detaljerna om Naya Riveras död – ropade på hjälp

Glee-stjärnan Naya Riveras tragiska drunkningsolycka har berört nöjesvärlden. Nu kommer nya uppgifter om vad hon sa och gjorde strax innan hon försvann ned under vattnet.

Två månader efter Glee-stjärnan Naya Riveras, 33, död släpps nu obduktionsrapporten från Ventura County Medical Examiner samt polisens förundersökningsprotokoll. I de framgår vad stjärnan sa och gjorde sina sista minutrar i livet.

People har gått igenom papperna som ger en hjärtskärande bild av händelseförloppet.

Hoppade i vattnet tillsammans

Det var den 8 juli som Naya Rivera hyrde en båt för att tillsammans med sin son Josey Hollis, 4, ge sig ut på sjön Lake Piru i Kalifornien. Bara timmar senare hittades den fyraåriga sonen ensam på båten. När polisen kom till platsen berättade pojken att mamma hade badat, men aldrig kommit upp igen. Efter ett intensivt sökarbete hittade polisen Naya Riveras livlösa kropp.

I de dokument som People nu tagit del av framgår fler detaljer ur sonens vittnesmål. Han uppger att både han och mamma räknade ned till ”1, 2, 3” innan de tillsammans hoppade i vattnet för att bada. 

När de kom i vattnet ska Naya ha sagt åt Josey att ta sig upp i båten igen. 

Räddade livet på sin son

”Hon hjälpte honom upp i båten och sedan hörde han henne ropa ’hjälp’ samtidigt som hon sträckte upp armarna i luften. Sedan försvann hon ned i vattnet”, skriver man.

Enligt de medicinska dokumenten hade Naya tidigare lidit av yrsel- och svimningsanfall, vilken man skriver kan uppkomma och försvåras i vatten.

”Den avlidne led av yrsel med kräkningar, men lärde sig hantera symptomen en hjälp av antihistaminer”, står att läsa. Hon ska även ha gått på antidepressiva och nyligen behandlats för bihåleinflammation. Naya uppges ha konsumerat marijuana i form av en vape (e-cigg), ”hon rökte cirka ett paket i veckan”.

Hade druckit alkohol

Naya Riveras fans har lämnat hälsningar vid sjön där olyckan skedde.

I dokumenten konstateras att Naya var simkunnig och man slår fast att det handlar om en drunkningsolycka. Vad stjärnans blod beträffar fanns vid tidpunkten för hennes död en rad läkemedel i det, så som ångestdämpande och hungerdämpande preparat. Hon hade även koffein och en alkoholkoncentration på 0.016 i blodet, vilket är att betrakta som lågt. 

Det var personalen på uthyrningsfirman som efter tre timmar upptäckte att pojken låg och sov ensam på båten, som fortfarande var ute i sjön. Det fanns tre burkar White Claw Hard Seltzer på båten, en tom, en öppnad och en oöppnad. Det fanns även en påse med matsäck samt Nayas tillhörigheter så som legitimation och mobiltelefon. Enligt protokollet bar pojken flytväst när han hittades. I båten låg även den flytväst för vuxna som ingått i uthyrningen, och varit menad för Naya.

Josey bor nu tillsammans med sin pappa Ryan Dorsey, Nayas ex som hon var gift med mellan 2014-2018.

”Jag vet inte om jag någonsin kommer att förstå det. Livet är orättvist”, har Ryan tidigare skrivit om Nayas död i ett inlägg på Instagram.

Källa: People

Foto: TT

LÄS MER:

Naya Riveras ex-man bryter tystnaden: ”Kan inte förstå”

Naya Riveras bästa uppträdanden i Glee – se dem här

18 sorgliga filmer som kommer få dig att gråta