gossip girl cast står framför en trappa

Nu avslöjas tidigare okända detaljerna om Gossip Girl

Det har gått nästan åtta år sedan sista avsnittet av Gossip Girl sändes. Trots det älskar fansen att upptäcka nya detaljer om både serien och skådisarna. Vi har samlat allt gossip som avslöjats först på senare år.

För nästan exakt 13 år sedan hade Gossip Girl premiär. Under säsongerna som följde fick tittarna följa Blair, Serena, Nate, Chuck och de andra ungdomarna på skolan på Upper East Side i New York. Efter sex säsonger avslutades tv-serien, och hade då mottagit flera priser och nomineringar inom tv-branschen.

Gossip från Gossip Girl

Trots att det har gått många år sedan serien slutade att sändas är den ständigt aktuell och fansen verkar aldrig få nog. Här är några spännande och riktigt smaskiga detaljer från Gossip Girl som kommit fram först på senare år:

Leighton Meester färgade håret för att få rollen

Leighton Meester (Blair) gjorde faktiskt först en audition för rollen som Serena, men kände själv att den inte passade henne. Hon försökte övertala producenterna att hon istället borde få spela Blair, men de var tveksamma. Anledningen var att Leighton Meester på den tiden var blond, och Blair skulle spelas av en mörkhårig tjej. Kort och gott; Leighton Meester färgade håret mörkt och resten är som man säger historia.

Blake Lively tackade först nej till rollen som Serena

Blake Lively (Serena) hade precis lagt sina skådisdrömmar på hyllan och bestämt sig för att börja studera istället. När producenterna ringde och ville att hon skulle spela Serena tackade hon först nej. Men efter att ha blivit lovad att hon skulle kunna gå i skolan en dag i veckan under hela inspelningsperioden ändrade hon sig. Dessutom sa producenterna att det bara handlade om ett år för ”så stor skulle ju serien inte bli”. Efter det året skulle hon kunna gå tillbaka till skolan på heltid. Vi vet nu att Blake Lively aldrig tog upp studierna igen.

Roommates och kollegor

Chace Crawford (Nate) och Ed Westwick (Chuck) var faktiskt rumskamrater i en liten trea i Chelsea medan de filmade serien. Westwick hade först provfilmat for rollen som Nate, men fick inte jobbet. Det verkar dock inte ha skapat dålig stämning skådisarna emellan eftersom de sedan valde att flytta ihop.

Fick livvakt redan innan serien hade premiär

Till och med innan pilotavsnittet av serien hade sänts fick skådespelarna en mängd fans efter sig. Mycket hade att göra med att böckerna som serien är baserad på hade en så stor fan base. När det stod klart att böckerna skulle bli till en serie skapade det hysteri och flera skådisar fick alltså skaffa livvakter redan innan serien hade haft premiär.

Höll uppbrottet hemligt

Blake Lively (Serena) och Penn Badgley (Dan) blev ett par utanför serien. När de gjorde slut efter tre år höll de allt hemligt, till och med för sina kollegor som inte fick reda på att de hade gjort slut förrän månader senare. Snacka om att vara bra på att skådespela…

Ryska hackare läckte manus

Inför varje ny säsong lyckade manuset på något sätt läcka ut till fansen. Till slut hyrde producenterna en detektiv som upptäckte att ryska ungdomar hade hackat sig in i en av manusskrivarnas email. De var för unga för att åtalas, och efter det var alla manusskrivare tvungna att kryptera manuset för att detaljer kring serien inte skulle läcka ut igen.

Xoxo, Gossip girl.

Källa: Elle.com

Foto: TT, Warner Bros

LÄS MER:

Minns du Taylor Momsen i Gossip Girl?

Kommer du ihåg Leighton Meester från Gossip Girl? Så ser hon ut i dag

De är klara för nya Gossip girl – allt vi vet om skådespelarna