The-gargoyle-king-personer

Nio teorier om vem som är The Gargoyle King

Vem är The Gargoyle King i Riverdale? Det är den stora frågan just nu. Här är nio teorier kring vem som döljer sig bakom masken. Välkommen till Riverdale Recap.

Spoilervarning! Fortsätt inte läsa om du inte sett Riverdale säsong 3 avsnitt 5.

Nu har spelet Gryphons & Gargoyles verkligen tagit över hela Riverdale. Det verkar inte längre bara vara ett spel utan det verkar som att hela livet i Riverdale bygger på spelet, precis som Jughead sa.

Som vanligt finns det flera frågetecken efter det senaste avsnittet. Kommer de att hitta Archie, vad händer med Jughead i skogen när han träffar The Gargoyle King och var tog Joaquin vägen? Den största frågan är dock fortfarande: Vem är The Gargoyle King? Här är några teorier.

Sierra-Mccoy-Riverdale

1. Sierra McCoy

Den före detta borgmästaren kanske inte är den första du tänker på när du tänker på The Gargoyle King, men det finns en chans att det kan vara hon som döljer sig bakom masken. I början av avsnitt fyra fick vi se unga Sierra stå och skriva på en spegel med läppstift. I slutet av avsnittet när unga Alice var på toan så var det skrivet med läppstift över hela väggarna. Det kan ha varit Sierra som gjort det, antingen för att The Gargoyle King sa åt henne eller för att det är hon som döljer sig bakom masken.

2. Reggies pappa

Reggies pappa reagerade starkt när Reggie frågade honom om spelet, sett till att Reggie gick därifrån med ett blått öga. Vad döljer han? Vi vet alla att han var med och spelade spelet.

Claudius-Penelope-Riverdale

3. Claudius eller Penelope

Penelope var spelledare när föräldrarna spelade spelet så det skulle inte vara jättekonstigt om hon fortsatt i sin roll. En annan misstänkt är också Claudius som vi inte fått se spela spelet men lätt kunde ha gömt sig bakom dräkten, kanske var han avundsjuk för att han inte fick vara med?

4. Chic

Det skulle inte förvåna oss om Chic skulle göra comeback i Riverdale som The Gargoyle King. Varför han skulle göra det och vad hans koppling till spelet är vet vi dock inte. Vi vill nog mest bara att han kommer tillbaka.

5. Edgar Evernever

Den mystiska Edgar har vi fortfarande inte fått träffa och det skulle definitivt kunna vara han som döljer sig bakom masken. Det skulle också betyda att Farmen har något med spelet att göra.

The-chilling-adventures-of-Sabrina-sasong-2-netflix

6. Någon från The Chilling Adventures of Sabrina

Även om Roberto Aguirre-Sacasa, som gör både Riverdale och CAOS, sagt att vi inte ska vänta oss en crossover så skulle det här vara ett bra tillfälle. Vi fick se Ben dyka upp i The Chilling Adventures of Sabrina och han är ju egentligen död, så kanske kommer The Gargoyle King från Greendale?

Hiram-Lodge

7. Hiram Lodge

I avsnitt fem berättade fängelsechefen för Archie att Hiram styr allt, vilket låter som en spelledare eller hur? Om nu Gryphons & Gargoyles är ett spel som livet i Riverdale baseras på så vore det inte jättekonstigt om Hiram är den som styr och då också är The Gargoyle King.

8. Flera stycken

Förra veckan hintade Roberto Aguirre-Sacasa om att det kan vara olika personer som döljer sig bakom masken. Kanske är det Hirams gäng (som vi såg i slutet av säsong 2) som hjälps åt att skrämma folket i Riverdale.

9. Övernaturligt

Är det verkligen en person som döljer sig bakom masken eller är The Gargoyle King riktig? Det kanske är nu vi välkomnar det övernaturliga till Riverdale.

Läs mer:
Riverdale-skaparen om vem som är The Gargoyle King
Sant eller falskt: Hur mycket kan du om Riverdale?
Vad är Gryphons and Gargoyles? Allt vi vet om spelet i Riverdale

Foto: Netflix