Nio kungligheter du behöver ha koll på – som är tonåringar

Nio kungligheter du behöver ha koll på – som är tonåringar

Runt om i Europa finns flera kungligheter som är tonåringar. Spana in dem här!

https://www.instagram.com/p/BAzlYWVvG1J/?hl=en&taken-by=marius_borg
Marius Borg Høiby, 21 år (Norge)

Visserligen inte tonåring längre och inte heller en prins, men väl värd att ha koll på ändå. Marius Borg Høibys mamma är kronprinsessan Mette-Marits son från ett tidigare förhållande (innan hon gifte sig med kronprins Hakon). Känns han bekant? Han är nämligen kompis med Thomas Hayes och var statist i ett avsnitt av Skam. Vill du följa honom på Instagram så hittar du honom här.


Prins Nikolai, 18 år (Danmark)
Prins Joachims och grevinnan Alexandras äldsta son. Eftersom hans pappa inte är kronprins har han plats nummer sju i tronföljden. Han går på den exklusiva skolan Herlufsholms Konstskola men nu är planerna att han ska börja plugga utomlands. Prins Nikolai jobbar även som modell och har bland annat gått Burberrys visning under London fashion week.


Prins Felix, 15 år (Danmark)
Prins Felix är lillebror till prins Nikolai och har plats åtta i tronföljden i Danmark. Han går i privatskolan Krebs’ Skole i Köpenhamn och konfirmerades 2017. Konfirmationen fick han genomföra helt själv utan jämnåriga kompisar, eftersom kyrkan inte ville skapa uppståndelse kring prinsen.


Prins Gabriel, 14 år (Belgien)
Prins Gabriel är drottningen Mathildes och kung Philippes andra barn. Han har med andra ord plats nummer två i tronföljden efter storasyster Elisabeth. Han spelar piano och gillar flera sporter så som fotboll, cykling, tennis och simning.

https://www.instagram.com/p/BaAPx0SlQPB/?hl=en&taken-by=alexiosgreece

(till höger på bilden)
Constantine Alexios, 19 år (Grekland)

Greklands kung, Constantine II av Grekland, är Constantine Alexios farfar. Han växte upp i Storbritannien och studerar nu på Georgetown university i Washington DC. Hans gudfar är prins William, hertig av Cambridge. Vill du följa honom på Instagram så hittar du honom här.

https://www.instagram.com/p/BXYfjOUjTyY/?hl=en&taken-by=achi_of_greece
Achileas-Andreas, 17 år (Grekland)

Kronprins Constantine Alexios lillebror, och är den tredje av fem syskon. Förutom att gå i skolan så har han nu även landat sin första skådespelarroll. Han kommer spela en liten roll i amerikanska tv-serien The Bold and the Beautiful. Här är hans Instagram-konto!


Ingrid Alexandra, 14 år, Norge
Ingrid Alexandra av Norge är son till kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit. Hon är den första tjejen som har fötts med arvsrätt till den norska tronen och hon väntas bli den första norska regerande drottningen sedan 1400-talet. Hennes gudmor är svenska kronprinsessan Victoria och hon var även brudnäbb under hennes bröllop. Ingrid Alexandra går i åttonde klass i Oslo International School i Bekkestua.


Lady Louise, 14 år, Storbritannien

Lady Louise, eller Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor som hon egentligen heter, är nummer tolv i den brittiska tronföljden. Hennes föräldrar valde titeln Lady istället för prinsessa eftersom de hoppades att hennes uppväxt skulle bli mer normal utan prinsesstiteln. När hon var liten visste hon inte ens själv att hon var kunglig, utan fick veta det när hennes klasskompisar hävdade att hennes farmor var drottning.


Catharina-Amalia, 14 år, Nederländerna
Catharina-Amalia, är Nederländernas kronprinsessa som kommer ta över tronen efter sin pappa, kung Willem-Alexander. Just nu går hon i gymnasiet och enligt rykten planerar hon att göra ett utbytesår i Kina till nästa termin. Hon har två yngre systrar, prinsessan Alexia och prinsessan Ariane.

Läs mer!
Test: Vem i kungahuset är du?
19 gånger prinsessan Estelle har charmat oss
Saker du behöver ge upp om du gifter dig kungligt

Foto: Instagram, IBL