Nio frågor vi måste få svar på i säsong 2 av ”The Chilling Adventures of Sabrina”

Nio frågor vi måste få svar på i säsong 2 av ”The Chilling Adventures of Sabrina”

Vad är Dr. Cerberus? Och överger Sabrina sina vänner nu? Här är nio frågor vi måste få svar på i The Chilling Adventures of Sabrina säsong 2.

Har du också redan sträckkollat hela ”The Chilling Adventures of Sabrina” på Netflix? Då lär du ha några frågor. Vi vet redan att en säsong 2 är planerad att släppas under våren 2019 och att ett julavsnitt kommer i mitten av december.

Men oavsett vad som händer där har vi redan nu saker vi bara måste få svar på. Här är nio av dem.

Ger Sabrina upp sitt mänskliga liv nu?

Säsong 1 slutade mitt i en cliffhanger där Sabrina slutligen skrev in sitt namn i the Book of the Beast, precis som the Dark Lord ville, och därmed lämnade sitt mänskliga liv bakom sig. Dessutom vet nu både hennes vänner Roz och Susie och Harvey att hon är en häxa. Men trots att hon innan hon skrev bort sin själ till djävulen verkligen ville få båda sina liv att fungera hade något tydligt ändrats efteråt. Allt hon önskade var att Harvey skulle förlåta henne men när han i slutet av avsnittet gjorde det sa hon bara att det nog inte längre var en bra idé att de sågs – och hon verkade verkligen inte bry sig. Är det så det slutar nu? Kommer hon inte mer att träffa sina vänner? Kommer hon och Harvey ha gjort slut på riktigt? Vi måste få veta!

Kommer Sabrina och de andra mötas i häxvärlden?

Vi vet att Sabrina är en häxa. Men Roz har också sitt seende, Susie får instruktioner från sin förfader Dorothea och Harvey härstammar från en familj av häxjägare. Även om Sabrina nu lämnat sitt vanliga liv i Greendale är det inte omöjligt att de alla istället tar plats i den magiska världen. Är det så de hittar tillbaka till varandra igen? Eller kommer detta driva dem ännu längre ifrån varandra?

Kommer Sabrina att bli ihop med Nick nu?

Under hela säsongen har Nick tydligt flörtat med Sabrina – som tydligt sagt att hon bara älskar Harvey. Nick har också berättat att häxor och häxmästare inte kan bli förälskade som dödliga kan och att han gärna skulle byta bort allt mot att få uppleva det. I sista avsnittet är det dock Sabrina som ger Nick en blick som är allt annat än vänskaplig. Men vad innebär det? Om hon nu är en häxa helt och hållet, kan hon ens bli förälskad längre? Vad kommer hända med dem?

Vem – eller vad – är Dr. Cerberus?

Under säsongen har det, främst från Zeldas håll, skämtats om Dr. Cerberus som driver Cerberus Books i stan. Hon tycker att han är en galning som gillar att klä ut sig till vampyr. Men Hilda verkar ha fattat tycke för honom och när hon börjar arbeta i hans kafé finner de varandra. I sista avsnittet får han en kyss av henne innan de säger hejdå, men när han går därifrån glimmar hans ögon till. Är han en vampyr på riktigt? Eller något annat magiskt väsen?

Vad är det the Dark Lord vill att Sabrina gör?

Hela säsongen har the Dark Lord genom Miss Wardwell snärjt Sabrina till sig genom att lura henne att tro att hon inte haft ett val. Och slutligen får han som han vill. Sabrina skriver in sitt namn i boken och ger därmed sin själ till djävulen. Men vad är det han vill? Miss Wardwell har under säsongen pratat om en profetia som hon verkar tro handlar om Sabrina. Vad står det i den? Och vad hoppas djävulen att Sabrina ska åstadkomma? Är det, som Miss Wardwells familiaris säger, att han vill att Sabrina ska sitta som drottning bredvid honom eller är det något annat?

När kommer Sabrina förstå vem Miss Wardwell egentligen är?

Miss Wardwell är inte Miss Wardwell, det har vi vetat sedan säsongens första avsnitt. Men ingen i byn verkar ha förstått att något inte stämmer – förrän hon i sista avsnittet visar för Greendales rektor vem hon egentligen är (och äter upp honom!). Hon är Madame Satan, en demonmoder, Lilith, något ont och riktigt gammalt som tagit formen av en kvinna. Detta lär spela roll i nästa säsong men frågan är när någon upptäcker att något med henne inte stämmer.

Vad kommer att hända med översteprästens barn som Zelda stal?

Till sist föddes översteprästen Blackwoods barn men Zelda, som agerade barnmorska under förlossningen, sa att det ena barnet ätit upp det andra i livmodern. Efteråt visar det sig inte stämma utan hon har själv stulit barnet. Hon hävdar att det är för att barnet var en flicka och Blackwood ville bara ha söner så därför behövde hon skydda det. Hilda verkar dock inte riktigt köpa den förklaringen. Kommer ingen märka att det från ingenstans dykt upp en bebis hemma hos familjen Spellman? Prudence vet dessutom vad Zelda har gjort och Blackwood är hennes biologiska far. Kommer hon vara den som avslöjar vad som hänt?

Vad hände med Sabrinas föräldrar?

Hela säsongen har det hintats om att den olycka i vilken Sabrinas föräldrar omkom inte var en olycka. Dessutom råkade Sabrina springa på sin mamma i det dödliga limbot och då sa hon att någon hade tagit hennes barn. Varför är hon fast där? Häxsystrarna har också antytt att Edward och Dianas bröllop inte var omtyckt i häxcommunityt och att något hände dem. Men vad? Varför dog Sabrinas föräldrar?

Varför blev Sabrinas hår vitt?

När Sabrina gjorde precis som Miss Wardwell ville och brände upp alla de tretton häxorna som tidigare hängts i Greendale hände något. Medan trädet och häxorna brann av helveteselden hon åkallat ändrade Sabrinas hår färg. Från naturligt blont till kritvitt. Onekligen har det något att göra med att hon korsade en gräns för vad man får och inte får göra och gick över mot den mörka sidan. Men betyder det något mer? De som också sett bilder från serietidningen Sabrina vet att hon i den har just kritvitt hår – har det något med det att göra?

Läs mer om Sabrina:
God jul för Sabrina-fans – ”The Chilling Adventures of Sabrina” släpper julavsnitt
Riverdale-skaparen om hur Ben kunde dyka upp i The Chilling Adventures of Sabrina
Allt vi vet om The Chilling Adventures of Sabrina säsong 2