Nicole Falciani släpper boken Kära, kärleken

Nicole Falciani om kärleken: “Det absolut finaste som hänt mig”

Nicole Falciani debuterar som författare och släpper boken Kära, kärleken. FRIDA pratade med henne om skrivandet, att vara personlig och – såklart – om kärlek.

22-åriga Nicole Falciani har bloggat i hela 10 år, men det var först i höstas som hon delade med sig av sina dikter. Hon publicerade en text om kärlek på Instagram, och det dröjde inte länge innan hennes följare bad om mer. Och mer ska de få! I maj släpper influencern – som också kan skriva modell, skådespelare och podcastare på cv:t – diktsamlingen Kära, kärleken. Här delar Nicole med sig av sina egna favoritdikter och texterna rymmer både glädje och sorg.

”Har svårt att prata om känslor”

För FRIDA berättar Nicole att skrivandet alltid har varit ett sätt för henne att ventilera känslor.

– Jag tycker det är lättare att skriva om känslor än att prata om dem. Tanken var från början inte att texterna skulle ges ut, men så fick jag chansen att ge ut boken och då tänkte jag ”tja, varför inte egentligen?”. Kärlek är ju något som alla kan relatera till, men ofta känner man sig väldigt ensam i sina egna känslor och tankar. Jag hoppas att de som läser boken ska känna igen sig och att de ska förstå att vi är många som känner exakt samma saker.

Nicole Falciani släpper bok

Det var inte så längesen du började publicera några av dina dikter för dina följare. Varför har du inte gjort det tidigare?

– Dels har jag nog varit för feg men också för att texterna är så personliga. De betyder så mycket för mig.

Hur kommer det sig att du till slut delade med dig?

– Jag kände till slut att ”fuck it, det värsta som kan hända är att folk tycker det är dåligt”. Men det var läskigt! För mig betyder texterna ju så mycket, så jag försökte inte tänka på vad andra skulle tycka och tänka.

Du beskriver boken som en form av terapi. På vilket sätt är skrivandet terapeutiskt för dig?

– Ända sedan barnsben har jag haft svårt att prata om känslor. Jag vet inte riktigt varför, men det är skitsvårt och jobbigt för mig. Och då hittade jag skrivandet. Där gick det så himla mycket enklare för mig och jag behövde inte dela det jag skrivit med någon annan än mig själv. Det var tryggt på något sätt, att jag kunde få säga det jag kände och tänkte, utan att möta någon annans ögon.

Nicole Falciani släpper boken Kära, kärleken

Kärlek kan vara både den härligaste känslan i hela världen, men också den jobbigaste – kan du berätta om några toppar och dalar i ditt liv?

– En självklar topp är ju såklart när min fästman Eric friade till mig. Det är det absolut finaste som hänt mig inom kärlek. En dal som fortfarande gör ont är när min farfar gick bort. Vi hade en extremt fin relation och vår kärlek var stark, därför var det – och är fortfarande – riktigt tufft att han inte längre finns kvar. Speciellt med tanke på att jag ska gifta mig nästa år och så gärna hade haft honom där med mig.

Vad är ditt bästa tips till någon som är olyckligt kär?

– Jag kommer ge ett tufft svar att få när man är just olyckligt kär, men det är så sant: Det går över, det blir lättare!

Kärlek och relationer är för många det viktigaste i livet, vad är viktigt i ditt liv just nu?

– Jag tror inte vi människor skulle överleva utan kärlek, så såklart är kärleken en stor och viktig del i mitt liv.

Kära, kärleken släpps den 7 maj.

Kära, kärleken är en diktsamling av Nicole Falciani

Läs mer:
Nicole Falciani och Eric Saade har förlovat sig
Eric Saade och Nicole Falciani säljer sin lägenhet – se bilderna här
7 svenska kändisar som öppet berättat om sin psykiska ohälsa