Netflix-stjärnan Jerry Harris gripen – nu uttalar sig laget

Netflix-stjärnan Jerry Harris gripen – nu uttalar sig laget

Netflix-stjärnan Jerry Harris från Cheer har gripits, misstänkt för sexbrott mot barn. Nu uttalar sig både vänner, laget och coachen Monica Aldama om händelsen.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Förra veckan nåddes vi av nyheten att Netflix-stjärnan Jerry Harris, 21, misstänks för sexuellt övergrepp mot barn, något som Daily Mail då rapporterade om. Vi har sett Jerry Harris i den omtalade Netflix-dokumentären Cheer som kom ut tidigare i år.

Under torsdagen greps han, skriver TMZ.

Anklagelserna mot honom kommer från den globala cheerleading-organisationen Varsity. Organisationens juridiska ombud Burton Brilhart förklarade då att det rör sig om ett ”olämpligt sexuellt uppförande”. Jerry Harris anklagas bland annat för att ha skickat olämpliga bilder via Snapchat till minderåriga.

Två tonårsbröder, som vid händelserna ska ha varit 13 och 14 år, har även lämnat in en stämningsansökan mot Jerry Harris, där de anklagar honom för att ha utnyttjat dem sexuell. I stämningsansökan står det att Jerry Harris ska ha begärt lättklädda bilder av bröderna, något som sen ska ha lett till att han utnyttjade dem fysiskt. Under en cheerleading-tävling ska Jerry Harris ha dragit in den ena brodern i ett bås och försökt tvinga sig till oralsex.

Laget, coachen och vännens uttalanden

Jerry Harris tidigare coach Monica Aldama, coachen som vi får följa i dokumentären Cheer, har uttalat sig om situationen i ett inlägg på Instagram.

”Mitt hjärta är krossat i miljoner bitar. Jag är förkrossad över den här chockerande och oväntade nyheten. Våra barn måste skyddas från övergrepp och exploatering, och jag ber för offren och alla drabbade”, skriver Monica Aldama.

Hon är inte ensam om att uttala sig. På Instagram har både LaDarius Marshall, som är en nära vän till Jerry Harris, och laget på Navarro College uttalat sig. Navarro College har delat samma text som Monica Aldama, och LaDarius Marshall skriver i ett längre inlägg:

”Det känns som att luften har gått ur mig. Hur kunde det här hända?”, skriver han och fortsätter:

”Som ett offer för sexuellt utnyttjande som barn vet jag väl om smärtan av att vara med om den här typen av utnyttjande och skadorna som man kan få efter ett sådant trauma. Mitt hjärta går till alla som har varit med om det här beteendet från vuxna. Det är fel och ska aldrig behöva hända ett barn. Jag är förkrossad över att se det här hända någon nära mig”.

https://www.instagram.com/p/CFSrUbIlmR6/

Foto: Netflix

LÄS MER:

4 bra dramafilmer som släpps på Netflix i september

7 anledningar att se ”Cheer” på Netflix

12 Netflix-serier för dagar då du vill gråta