Redan sett Tiger King? Nu släpps The Innocence Files på Netflix

Redan sett Tiger King? Nu släpps The Innocence Files på Netflix

Netflix vet verkligen hur man gör sevärd true crime! Du som redan plöjt igenom alla avsnitt av skruvade Tiger King har nu ytterligare en gripande dokumentärserie att se fram emot – The Innocence Files.

Streamingjätten Netflix har genom åren producerat en mängd uppmärksammade true crime-dokumentärer. Making A Murderer och Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes är bara några produktioner som fått enormt genomslag – för att inte tala om nytillskottet Tiger King.

Nu är ytterligare en serie på ingång för dig som älskar true crime. I april har The Innocence Files premiär på Netflix, en dokumentär i nio delar med en lite annorlunda utgångspunkt än vi vanligtvis ser i genren. Den här dokumentären handlar nämligen om åtta män som alla dömts till långa fängelsestraff i USA, men på felaktiga grunder.

En bild från The Innocence Files på Netflix.

The Innocence Files är Netflix nya true crime-dokumentär.

”Åklagare som gör vad som helst för att vinna”

Avsnitt för avsnitt får vi en skrämmande inblick i det amerikanska rättsystemet – och hur lite bevisning som krävs för att man ska hamna bakom lås och bom.

– Det här är så viktig tv. Varje avsnitt visar klart och tydligt att det amerikanska rättsystemet gör fel, gång på gång. Det här är berättelser om människor som blivit bestulna på sin frihet på grund av regeringens tillförlit för skräpvetenskap, opålitliga vittnen och åklagare som gör vad som helst för att vinna, säger Peter Neufeld och Barry Scheck i ett uttalande, grundarna av organisationen The Innocence Project som ger rättshjälp till felaktigt dömda.

Samtliga avsnitt av The Innocence Files släpps den 15 april på Netflix!

Se trailern till The Innocence Files:

Foto: Netflix

LÄS MER: 

Outer Banks är serien för dig som älskar The O.C. och Riverdale

17 klassiska teen movies på Netflix med massor av drama

Netflix i april 2020 – alla filmer och serier