Netflix-baby-serie

Netflix-serien "Baby" är en blandning av Skam och Gossip girl

Den italienska serien Baby liknas vid serier som Skam, Gossip girl och Elitskolan. Den är också löst baserad på verkliga händelser.

Netflix fortsätter att göra egna serier på olika språk. I våras kom bland annat den danska serien The Rain och i höstas den spanska serien Elitskolan. Nästa år väntas den svenska serien Störst av allt ha premiär. En annan serie som Netflix har släppt är italienska Baby.

Serien beskrivs som en blandning av Skam, Gossip Girl och Elitskolan och handlar om tonårstjejerna Chiara (Benedetta Porcaroli) och Ludovica (Alice Pagani) som går i en fin gymnasieskola i Rom. För att tjäna pengar så bestämmer de sig för att prostituera sig. Samtidigt försöker de hitta sig själva och sin frihet vilket innebär familjeproblem och kärlekskaos.

Se trailern här under!

Löst baserad på en prostitutionsskandal i Rom

Baby är inspirerad av en prostitutionsskandal som utspelade sig 2014 där det kom fram att två tonårstjejer prostituerat sig för att kunna köpa dyra saker som designerväskor och kläder. Det visade sig också att några av deras kunder var poliser och politiker.

Serien har fått kritik från bland annat National Center on Sexual Exploitation som menar på att den glamoriserar barnprostitution. Netflix har svarat på kritiken och menar på att de försökt vara så äkta som möjligt kring historien. Regissören Andrea De Sica har också sagt att de försökt vara så äkta som möjlighet när det kommer till deras konflikter och val, samt att serien inte är en översikt av verkliga händelser.

Baby säsong 1 består av sex avsnitt och går att se nu på Netflix.

Läs mer:

Nya serien Sex Education ska lära oss mer om sex – se trailern

Allt du behöver veta om Netflix nya svenska serie – Störst av allt

Alla nya tv-serier och säsonger vi ser fram emot 2019

Foto: Netflix