Par sitter i soffan och kollar tv

Netflix lanserar ny funktion med topplistor

Netflix har testat sig fram i flera månader och nu äntligen släpper de sin nya funktion. ”Det kommer att hjälpa oss alla att hitta något att titta på både snabbare och enklare”, skriver de på sin blogg.

Håll i er alla Netflix-användare, nu lanserar företaget en ny funktion som även når Sverige. Förutom att du kan se topplistan för allt på Netflix så kan du nu även se topplistor i olika kategorier.

Du kommer bland annat att kunna se topplistor för enbart tv-serier eller enbart filmer. Användarna kommer också att kunna se vad som är mest populärt i deras respektive land. Listorna uppdateras dagligen och kommer att dyka upp som flikar på ditt konto. Det kommer att dock att dyka upp på olika ställen varje gång beroende på om filmerna på topplistan är relevanta för just dig.

Skapar topplistor för filmer och tv-serier

När man går igenom alla filmer och tv-serier som finns på Netflix kommer det vara tydligt markerat i hörnet på omslaget om titeln finns på någon topplista.

”På så sätt kan du lätt se vad som är aktuellt på listorna, oavsett om du är inne och söker på genre eller i din personliga lista – eller om du söker på specifika tv-shower eller filmer”, skriver Netflix på sin blogg.

Funktionen har redan testats i USA och i Mexiko under sex månader och nu är det alltså dags för resten av världen att ta del av nyheten.

”Vi hoppas att dessa topplistor kommer att hjälpa till med delningar, samtidigt som det kommer att hjälpa oss alla att hitta något att titta på både snabbare och enklare”, skriver Netflix.

Netflix skapade en funktion för autoplay

Det är inte första gången Netflix gör förändringar. Senast för en månad sedan valde företaget att lyssna på sina användare och skapade en funktion som gör att man kan ta bort autoplay-funktionen. Tidigare har avsnitten bara rullat på efter varandra, något som visserligen en del tycker är bra, men den som inte vill få nästa avsnitt spoilat kan nu ta bort den funktionen.

Foto: TT

LÄS MER:

Netflix i mars 2020 – här är alla nya filmer och serier

Nu kan du stänga av autoplay på Netflix – så gör du

Netflix lanserar glass med Ben & Jerry’s – Netflix & Chilll’d