nellie-berntsson

Nellie Berntsson: ”Inga vänner har stått kvar”

Hon är 16 år gammal men har redan gjort mer än många vuxna gör under en hel livstid. Exklusivt för FRIDA berättar Nellie Berntsson om mobbningen, romansen med Frans och nya boken.
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner
Slå på ljud

Sedan sex år tillbaka är Nellie Berntsson en av de stora profilerna i bloggvärlden. Under åren har hon även hunnit med att vara programledare, ha sin egen realityserie och vinna mängder av tävlingar inom ridsport. Trots stora framgångar har Nellies självkänsla gått upp och ner genom åren.

– Den har varit lika krokig som min bloggresa. I grund och botten är jag född självsäker och är väldigt stark som person. Jag är ganska oberörd över hur jag ser ut egentligen, men självklart finns det perioder när det är många kommentarer om hur jag klär mig och ser ut och perioder då jag tycker jag är för smal och vill träna mer för att få muskler.

Nellie var bara nio år när hon gick in i rampljuset och hon menar att offentligheten och kändisskapet gjort henne starkare.

– Jag är 16 år och förväntas inte veta exakt vem jag är, men jag har lärt känna mig själv under resans gång. Det har förändrat mitt liv, jag har exempelvis inte kunnat gå i skolan för att jag har haft så mycket frånvaro på grund av resor. Men också för att jag har varit utsatt för mobbning.

Nellie-2

Skolan, som ska vara den tryggaste platsen att vara på, har för Nellie varit precis tvärtom.

– Det är där jag har känt mig svag för första gången. Jag har fått mycket skit i skåpen och folk har sagt saker när jag gått på toaletten eller i matsalen, ja överallt. De tog så mycket kraft ur mig att jag slutade att gå dit.

Det är inte bara tonåringar som varit elaka i skolan och på sociala medier, Nellie berättar att även många mammor har skickat hat.

– Det är tragiskt. De skriver att vi ungdomar viker ut oss och att vi ska vara förebilder. Det sticker vuxna i ögonen att en ung tjej är driven och framåt, kanske mer än deras egen dotter eller dem själva. Alla i min familj har fått höra det, vissa tycker att min mamma och pappa är oansvariga föräldrar.

Att skaffa vänner vid sidan av bloggvärlden är svårt. Många ser enbart kändisen Nellie och inte kompisen Nellie.

– I början hade jag enklare för att skaffa och ha vänner, men på pinnen har de trillat av lite när som helst under åren. Från att jag börjat blogga tills nu, har inga vänner stått kvar. Jag har verkligen svårt för folk som ska vara min vän men som bara frågar ”kan inte jag få följa med till Stockholm?” och ”kan vi inte ta en selfie till din blogg?”. Det är därför jag är så tight med min familj istället.

Nellie-1

Nyligen flyttade Nellie och hennes familj till Ystad i Skåne och rykten gick om att hon flyttat dit för Frans skull.

– Jag kände inte ens Frans när jag flyttade hit så vi skrattade mycket åt det tillsammans när vi läste det. Jag visste ju att Frans bodde i Ystad, men jag sprang på honom av en slump och sen blev det att vi lärde känna varandra.

Nellie berättar att det automatiskt blir så att hon träffar andra kändisar när de går på samma events. Men Frans visste inte vem Nellie var innan de sågs.

– Han visste att det var någon känd tjej som flyttade till Ystad, men han hade ingen koll på att det var jag när vi träffades.

Nellie fick mycket hat efter att nyheten om paret läckt ut, men det är inte anledningen till att de inte ses lika mycket idag.

– Vi träffades jättemycket i somras, men sen har jag haft mitt och han har haft sitt, men vi hörs när vi kan, men gångerna vi setts har minskat. Det blir naturligt, så vi är ju absolut inte ovänner på något sätt. Vi hade vårt på sommaren och så är det som en liten saga och sen rinner det ut i sanden. Det är lite skönt att det blir på det sättet, för vi respekterar varandra med att vi har olika saker, han har sin turné och jag har mitt.

Nu fortsätter Nellie att fokusera hundra procent på sin karriär och släppte nyligen sin andra bok.

– Den är något helt nytt, en bok som bara handlar om mig, om mobbning och om relationer som betytt mycket för mig. Jag har ibland känt ”vågar jag verkligen skriva det här?” men sedan har jag alltid gjort det ändå, för jag vill dela med mig. Det är en bok med tunga kapitel, men som jag hoppas kommer att hjälpa många.

Av: Johanna Bengtsson

Foto: Lisa Höök

Läs mer:
Nellie Berntssons rörande inlägg om näthatet
Första bilden på Frans och Nellie ihop
Nellie Berntsson: ”Jag är en riktig förhållandetjej”