Mystiska varelser och mord – åtta spökhistorier som blev verkliga

Mystiska varelser och mord – åtta spökhistorier som blev verkliga

Mystiska varelser och väsen. Oftast har allt som sker en naturlig förklaring, men ibland verkar det övernaturliga vara det enda rätta svaret...


Slenderman

Historien kring Slenderman bygger på en lång, skrämmande man som ligger bakom bortförandet och dödandet av flera barn. Sägnen om Slenderman finns över hela världen och under 2018 har skräckfilmen om figuren premiär. Men det finns flera verkliga händelser kring Slenderman. Under 2014 hittades en 12-åriga flicka i en skog med 19 stycken knivhugg i kroppen, hon överlever mirakulöst. 12-åringens två bästa kompisar försökte mörda flickan för att offra henne till Slenderman i hopp om att få bo hos honom för evigt.

Vättar

Som barn har du har säkert läst sagor om vättar och troll. I Gävle tror flera invånare att vättarna verkligen existerar. Intill E4:an vid Skavberget har nära 60 olyckor rapporterats sedan år 2000 utan naturliga förklaringar bakom händelserna. Sträckan mellan Gävle och Axmartavlan kallas för dödens väg. Tre gånger har fordon börjat brinna under färden, precis vid Skarvberget, förare har drabbats av plötsliga sjukdomsfall och många bilar har fått punktering och tekniska problem just där. Arga brev har kommit in till staden där man menar att vägen stör vättarna som därför vill ge igen.

Yeti

Yeti, även kallad den förfärlige snömannen, är en björnliknande varelse som sägs bo i bergen i Himalaya i Nepal, Indien och Tibet. Enligt sägnen kommer Yetin fram på natten och kan slå ihjäl en människa i ett enda slag. Det finns många som säger sig ha sett Yetin men det mest häpnadsväckande är dödsfallen kring nio skidåkare i Uralbergen 1959. Sju killar och två tjejer övergav av oklar anledning sitt läger i panik och frös ihjäl. De hade märkliga skador som krossade revben, krossad skalle och avskuren tunga trots att inga tecken på våld eller blåmärken syntes. Dödsfallen är fortfarande idag en gåta och många anklagar snömannen.


Boogeyman

Nästan varje land verkar ha sin egen version av Boogeyman. Skräckfilmen The Babadook, utsedd till en av 2000-talets läskigaste filmer, är baserad på en historia om Boogeyman. Regissörens väninna berättade att hennes pojke var besatt av en figur kallad babaroga (det serbiska namnet på Boogeyman) och regissören lät göra en film om mamman och pojken. Många människor har försökt efterlikna Boogeyman. Albert Fish i Washington är kanske den värsta Boogeyman-mördaren genom tiderna som under flera år kidnappade unga pojkar, våldtog dem och åt sedan upp dem.

En liten pojke i Nya Zealand råkade också ut för en version av figuren Boogeyman. Natt efter natt gallskrek pojken och hans föräldrar trodde att han drömde mardrömmar. Tills de en natt vakade över pojkens fönster och till sin stora skräck själva såg figuren. Det visade sig vara en man, utklädd till Boogeyman, som gick runt på natten för att skrämmas och göra inbrott.

Demoner

Demoner och spöken är kanske världens mest kända väsen, och även de mest läskiga. Det finns mängder av historier om spöken men vissa sticker ut mer. Under 2013 dog oförklarligt tio stycken män i Thailand. De var unga och hade perfekt hälsa, vilket gjorde att misstankarna snabbt riktades mot Widow ghost, ett välkänt spöke i landet som sades vara besatt av hem med bara en son, vilket alla de tio männen hade.

Under åren har mängder av mord utförts på grund av demoner. Under sommaren 2015 framgick det att en mamma och en styvpappa dödade tvååriga Bella Bond, då de påstod att dottern var ”besatt av demoner” som bodde i hennes mage. Bella dog av hårt våld mot sin mage, utfört av mamman och styvpappan. Troligtvis i ett försök att skrämma bort demonen.

En annan mystisk händelse skedde den 21-åriga kanadensiskan Elisa Lam. Under 2013 checkade hon in på Cecil Hotel i LA, ett hotell där tre personer tidigare hittats döda och där folk har tagit livet av sig. Mystiska bilder från en hiss-kamera visar Elisas sista minuter i livet där hon beter sig som om hon vore förföljd. Kort senare hittas hennes döda kropp i ett rum som inte ens personalen hade tillgång till. Spöken tros ligga bakom händelsen.

Läs mer!
Nio verkliga spökhistorier du inte kommer vilja tro på
Fem kändisar som träffat spöken – så läskigt!
Nio hemsökta platser i Sverige (där det spökar ordentligt!)

Foto: IBL

Källa: Dailymail, huffingtonpost, rollingstone, arbetarbladet.