Mona-Berntson-Justin-Bieber-dansare

Mona Berntsen har drömjobbet - som Justin Biebers dansare

När Justin Bieber uppträder har en hel drös med häftiga dansare med sig. En av dem är norska Mona Berntsen. Exklusivt för FRIDA berättar hon hur hon fick jobbet samt hur det är att jobba med Justin.

Berätta lite om din danskarriär, vad har du gjort hittills?

– Jag började dansa när jag var 12 år gammal och när jag var 18 år så vann jag den skandinaviska versionen av So You Think You Can Dance. Inte så långt efter det packade jag min väska och flyttade till LA, där jag behövde kämpa mig igenom tonvis av auditions innan jag fick jobb för olika artister. Jag har jobbat med artister som Justin Timberlake, Alicia Keys och Chris Brown, som jag turnerade med i några år. Nu är jag med Justin på den här fantastiska Purpose Tour.

Läs mer: Exklusivt: FRIDA har träffat Justin Biebers dansare (OMG!)

Hur blev du en av Justin Biebers dansare?

– Det kanske låter kliché, men genom hårt arbete! Jag har tillbringat ändlösa timmar med fokus på att lära mig olika stilar och att bli en mångsidig dansare. Något som jag tror var en fördel när jag provspelade för det här jobbet, särskilt sedan Nick DeMoura, vår fantastiska koreograf och creative director, är känd för sin mångsidiga stil Choreo. Men det var inte lätt – vi var mer än 600 tjejer som gjorde audition för det här jobbet, så jag är tacksam för den här möjligheten!

Vilken låt är roligast att dansa till under Purpose tour?

– De är alla väldigt olika så det beror mycket på vilket humör jag är på den dagen, eller vad jag har på mig. Ibland kan jag bara älska känslan av att starta showen med Where Are Ü Now, och andra gånger kommer jag i kontakt med min känslomässiga sida när vi gör Life Is Worth Living. Men just nu tror jag Let Me Love You är min favorit – kanske eftersom det är den senaste som kommit till showen 🙂

Mona-Berntson

Hur är det att jobba med Justin Bieber?

– Det är fantastiskt! Han tar inte bara riktigt bra hand om sitt team, men han har också plockat några av de bästa dansarna i världen, så jag är glad över att vara en del av en sådan begåvad grupp människor.

Hur länge har du tränat innan turnén?

– Jag vet att detta kanske låter galet, men tio timmar om dagen, sex dagar i veckan, i två månader – och de senaste dagarna innan showen tränade vi 16-18 timmar om dygnet. Så det är en hel del hårt arbete, men det är definitivt värt det!

Vad gör du när du har en ledig dag under turnén?

– Vi utför en sådan intensiv show fyra gånger i veckan så jag tillbringar en hel del av min tid till att se till att jag har mitt sinne och kropp i rätt form. Jag försöker att gå till gymmet varje morgon på lediga dagar och planera min kost. Dessutom finns det en hel del mer arbete med att vara en dansare än bara dans på scenen, så jag tillbringar mycket tid åt att arbeta på framtida projekt, och planering på hur jag kan ge tillbaka till samhället.

Har du planerat att göra något speciellt här i Stockholm?

Stockholm påminner mig så mycket om hemma, så jag är verkligen avslappnad varje gång jag är här. Jag har inte planerat så mycket mer än att bara ha tid till att promenera i den vackra staden, träffa några vänner och njuta av atmosfären.

Har du några tips till de som vill bli dansare?

– Många unga dansare frågar mig vem jag kände eller har pratat i syfte att få de olika jobb som jag fått, istället för att fråga var eller hur jag tränade för att lära mig olika stilar. Sluta fokusera på vem du behöver känna, och börja fokusera på vad du behöver kunna!

Följ Mona på Instagram eller Facebook för de senaste uppdateringarna från Purpose Tour!

Läs mer om Justin här:
Justin Bieber ber om ursäkt till Svenska fansen
Så var Justins Sverigekonsert – låt för låt
Exklusivt: FRIDA har träffat Justin Biebers dansare

Av: Terese Allert och Sara Zettergren
Foto: Iseshima Dance Summit/Nora Collective / Rasmus Kongsøre/Nora Collective