Miley Cyrus slutar leva veganskt.

Miley Cyrus är inte längre vegan – berättar om hälsoskälen

Artisten Miley Cyrus kropp och hjärna orkade inte med den strikta veganska kosthållning hon så länge levt efter.
– Vid en tidpunkt var jag ganska undernärd, säger hon samtidigt som hon förklarar att hon nu är rädd för fansens motreaktion av sin stora livsförändring.

Efter att Miley Cyrus hund blev dödad av en prärievarg för ett par år sedan valde hon att bli vegan. Men efter kostens negativa påverkan på hennes hälsa har hon nu motvilligt tvingats avsluta sin veganska livsstil.

– Jag var vegan under mycket en lång tid och nu har jag varit tvungen att introducera fisk och omega i mitt liv för att min hjärna inte fungerade ordentligt, säger Miley i den amerikanska video-podcasten The Joe Rogan Experience.

Miley Cyrus följde en strikt vegansk diet mellan 2013 och 2019 och nyligen spisade hon sin första bit fisk – lagad av ingen mindre än ex-maken Liam Hemsworth, 30.

– Min före detta man grillade lite fisk, säger hon samtidigt som hon förklarar att det trots allt inte var ett enkelt val att stoppa i sig fisken.

– Jag grät, jag grät väldigt länge för det var smärtsamt för mig att äta den lilla fisken, säger hon.

En av anledningarna till att hon valde att sluta äta djur är för att hon är medveten om djurens intelligens. Innan åt artisten endast växtbaserade produkter och undvek exakt allt från djurriket, även när det kom till sina klädval och skönhetsprodukter.

”Jag var ganska undernärd”

Efter att hon introducerade animaliska livsmedel i sin kost känner hon att kroppen reagerat positivt på en väldigt kort tid.

– Vid en tidpunkt var jag ganska undernärd, och just nu känner jag mig skarpare än på väldigt länge, säger hon samtidigt som hon minns tillbaka på en spelning där hon uppträdde med en helt utmärglad kropp – vilket var påfrestande.

Wrecking ball-sångerskan är dock lite rädd över att hennes val att sluta med sin veganska livsstil ska provocera andra veganer.

– Men jag är van vid att folk kommer efter mig, förklarar hon och menar att hennes livsval ofta får någon slags motreaktion eftersom hon befinner sig i rampljuset.

Miley Cyrus hjärna klarade inte av dieten

I dagsläget säger artisten sig vara en pescatarian – en diet där man utöver vegetarisk mat äter fisk och skaldjur.

– Jag har 22 djur på min gård i Nashville, och jag har 22 pälsbeklädda vänner hemma hos mig i Calabasas. Jag gör allt för dessa krabater, slår hon fast och tillägger:

– Men när det gäller min hjärna, så kan jag inte längre vara vegan och samtidigt må bra och vara kvick i huvudet.

Utöver sin nya kosthållning experimenterar hon mycket med sin träning och fokuserar på att maxa sitt mående till topp.

”Dina veganska fans är besvikna”

Och som ett brev på posten kommer nu även en skara Twitter-användare med kritik över hennes beslut:

”Dina veganska fans är besvikna”, skriver en av hennes kritiker.

Foto: TT

LÄS MER:

Miley Cyrus om skilsmässan från Liam Hemsworth

Miley Cyrus har köpt ett nytt lyxhus – kika in

6 vanliga fällor för veganer i godishyllan