Artisterna i Melodifestivalens tredje deltävling

Melodifestivalen 2019 – här är alla som tävlar i deltävling 3

Kvällens startfält känns bekant, vem eller vilka är dina favoriter?

16 februari är det dags igen! Den här gången sänds mellofesten från Leksand och startfältet innehåller en hel del bekanta ansikten. Dolly Style, Jon Henrik Fjällgren, Rebecka Karlsson och Omar Rudberg har röster vi hört förr.

 

Här är alla artister som deltar i Melodifestivalens deltävling nummer 3

Dolly Style – Habibi

Låtskrivare: Jimmy Jansson, Palle Hammarlund, Robert Norberg

Vilka är Dolly Style? Dolly Style bildades 2014 och har alltid bestått av tre tjejer med namnet Molly, Holly och Polly. Dock har personerna bakom namnen varierat sedan start.

Det är inte första gången som Dolly Style är med i mello, 2015 var de med och sjöng låten Hello Hi och 2016 såg vi dem på nytt, då med låten Rollercoaster.

Martin Stenmarck – Låt skiten brinna

Låtskrivare: Uno Svenningsson, Tim Larsson, Tobias Lundgren

Vem är Martin Stenmarck? Han har  tävlat i Melodifestivalen förut, han vann dessutom 2005 med låten Las Vegas som han reppade Sverige med i stora Eurovision song contest. Där blev det dock inte någon större succé, han slutade på en 19:e plats.

Efter det har vi sett Martin Stenmarck i mellosammanhang två gånger till,  2014 med låten När änglarna går hem och 2016 med Du tar mig tillbaks.

Jon Henrik Fjällgren – Norrsken

Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jon Henrik Fjällgren

Vem är Jon Henrik Fjällgren? Alla med färskt minne kommer ihåg att han vann Talang 2014 för att sedan slå igenom för breda publiken via Melodifestivalen 2015. Då med låten Jag är fri (Manne leam frijje), där han jojkade sig till en andra plats och alla svenska hjärtan.  Vi såg honom i gen i mellon 2017, då tävlade Jon Henrik tillsammans med Aninia med låten En värld full av strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh), som landade en  tredje plats.

Omar Rudberg – Om igen

Låtskrivare: Omar Rudberg, Johan Lindbrandt, Robin Stjernberg, Jens Hult

Vem är Omar Rudberg? Omar  har tidigare varit med i bandet FO&O som tävlade i Melodifestivalen 2017 med låten Gotta Thing About You där de tog sig hela vägen till finalen.

The Lovers of Valdaro – Somebody wants

Låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son, Erik Høiby

Vilka är The Lovers of Valdraro? Det här är en duo från Stockholm som har jobbat sig till mellon genom att vara med i talangjakten ”P4 Nästa”. Juryns motivation löd: “Med en självklar plats på scenen och med stor utstrålning har P4 Nästas riksfinaljury enats om att erbjuda The Lovers of Valdaro att delta i 2019 års Melodifestival“

Lina Hedlund – Victorious

Låtskrivare: Melanie Wehbe, Richard Edwards, Dino Medanhodzic, Johanna Jansson

Vem är Lina Hedlund? Lina är rutinerad i Melodi-festivalsammanhang. Hon har varit en del av discotrion Alcazar, som var med i tävlingen 2009, 2010 och 2014. Hon har dessutom varit med tillsammans med sin  syster Hanna Hedlund (som är gift och har barn med Martin Stenmarck!) med låten Big Time Party.

Rebecka Karlsson – Who I am

Vem är Rebecka Karlsson? Rebecka var med i Talang både 2009 och 2014. Två år senare slog hon igenom stort när hon 2016 var med i Idol där hon slutade tvåa.