Kadiatou i röd skjorta och flätor.

TT

Mello-aktuella Kadiatou: Så kommer du över ett breakup

Den tidigare idolfinalisten Kadiatou Holm Keita ska för första gången tävla i Melodifestivalen. Med låten One touch hoppas hon på att ta sig vidare till den stora finalen. FRIDA har pratat med stjärnan och vi snackar Mello, nerver och breakup.

Videon kunde inte hittas

19-åriga Kadiatou Holm Keita från Stockholm är en av årets deltagare i Melodifestivalen 2021. Som du kanske minns så har Kadiatou varit med i Idol 2018 där hon kom tvåa. Samma år släppte hon singeln Say Something och strax därefter återvände hon till skolbänken för att avsluta studierna. Nu har hon tagit studenten och är redo för att helhjärtat satsa på musiken!

Sebastian Walldén & Kadiatou Holm Keita under Idol 2018

Idolfinalisterna Sebastian Walldén & Kadiatou Holm Keita 2018.

TT

Hur känns det att du ska vara med i Mello för första gången?

– Det känns superkul. Jag börjar bli väldigt pirrig och lite nervös, berättar Kadiatou för FRIDA.

I din vlogg från 2019 berättar du att Mello inte riktigt var din grej, vad fick dig att ändra dig?

– Ska jag vara ärlig så gav jag aldrig den tanken en riktig chans. Jag sa nej utan att reflektera kring varför. Nu har jag insett att det är en sjukt bra möjlighet och låten fick mig att säga ja till hundra procent.

Bidraget som hon ska tävla med heter One Touch. Hon är först ut i Melodifestivalens första deltävling som äger rum lördagen den 6 februari klockan 20.00.

Vad ser du mest fram emot i tävlingen?

– Att få stå på scen och sjunga. Och att få igenom hela min vision med ljus, kläder och scensättning. Det känns kul att få visa upp ett nummer som jag verkligen älskar!

På sin Instagram visar hon en liten sneakpeak på hennes scenoutfit!

Vem i tävlingen är din största konkurrent?

– Jag har inte funderat på det och det är inte heller någonting som jag vill tänka på, för jag vet att jag inte mår bra av att jämföra mig med andra.

Hur hanterar du stress och ångest?

– Jag går igenom problem för problem genom att tänka: ”Kan jag göra någonting åt saken nu?” och sedan sätter jag upp en plan på hur jag kan lösa det. Om jag inte kan göra någonting åt saken försöker jag stryka den tanken ur hjärnan, säger hon.

Du har tidigare berättat att du haft komplex över din längd under din uppväxt, hur kom du över det?

– Jag hade komplex över min längd för att jag växte snabbare än alla andra. Men ju äldre jag blev, desto längre blev mina kompisar. Jag har "dealat" med mina komplex tills jag insett att jag inte kan göra någonting åt det och nu älskar jag min längd.

Var ihop med William Stridh

Kadiatou har tidigare varit ihop med artisten William Stridh, som också tävlade i Idol 2018. Men paret gick skilda vägar efter bara ett år. William skrev om uppbrottet i låten Molnljus som han tävlade med i förra årets Mello.

Kadiatou Holm Keita med expojkvännen William Strid

Kadiatou med expojkvännen William. Foto: TT

Vad har du för råd när man tar sig igenom ett breakup?

– Det är så svårt för allas situationer är ju olika. Men jag tycker att det är viktigt att man tillåter sig själv att vara ledsen och att man ser till att gråta ut ordentligt. Ju snabbare man accepterar sina känslor och situationen desto lättare är att det att gå vidare.

Kadiatou tipsar även om att göra saker som man mår bra av, som till exempel att hänga med sina kompisar. Men det är också viktigt att ta det lugnt för att låta känslorna läka.

– Se till att du får den tiden du behöver för att recover!

Träffar du någon nu?

– Jag väljer att inte svara på den frågan, svarar hon och ler.

Relaterade artiklar