Felix-Sandman-FOandO

Mello-aktuella Felix Sandman om framtiden för FO&O

I september kom nyheten om att medlemmarna i FO&O skulle satsa på soloprojekt. Nu berättar Felix Sandman om hur det hela ligger till.

Idag presenterades alla artister som ska vara med och tävla i Melodifestivalen nästa år. En av dem är Felix Sandman som förra året tävlade med FO&O. I september kom nyheten om att killarna i FO&O bestämt sig för att satsa på soloprojekt och det ryktades även om att de skulle splittras. Något som nu Felix Sandman bekräftar inte är sant.

Läs mer: Bildspecial: FO&O då till nu

Ni har inte splittrats?

– Nej.

Videon kunde inte hittas

Så vad händer?

– Vi kör sologrejer också. Lite som många band har gjort genom tiderna. Vi är fortfarande ett band och kommer säkert göra saker i framtiden. Men nu kör vi sologrejer.

Hur kommer det sig?

– Det känns som vi är i det stadiet i vårt liv och karriären att vi vill köra lite eget, köra lite egna personliga texter. Sen älskar jag hela FO&O-grejen och det är ingen av oss som har tröttnat på det. Nu får vi stå på egna ben, skriva om sitt eget liv och det blir lite mer personligt.

Hur är er relation idag?

– Jättebra! Vi är bröder livet ut. Vi hänger och vi gamear mycket tillsammans.

Tror du att ni kommer göra musik ihop igen någon dag?

– Jag hoppas det. Det känns rätt i tiden att göra egna grejer och jag tror att om vi nu ska köra någon gång igen så kommer det att vara en helt annan grej. Om det blir av så skulle jag vara väldigt taggad på det.

Hur kommer det vara att stå på scen själv under Melodifestivalen?

– Det kommer att vara speciellt antar jag. Det som har känts lätt är att vara i studion för där har jag ändå varit ensam förut och skrivit. Här till exempel med er och att stå på scen är en ny grej, och jag har ofta kunnat skoja med mina polare och skämta bort saker. Nu måste jag verkligen göra det själv. Så det känns annorlunda. Det har ju alltid varit ens bästa vänner man haft med. Men de är kvar, de är bara inte med mig här.

Läs mer:
Sno stilen av FO&O — är du en Oscar, Felix eller Omar?
FO&O satsar på soloprojekt
Test: Ditt val av hamburgare avslöjar vem du borde dejta i FO&O

Foto: IBL, Ola Axman