Melissa Joan Hart som Sabrina Spellman.

TT

Melissa Joan Hart spelade Sabrina tonårshäxan – så ser hon ut i dag

På 90- och början av 00-talet bänkade sig många i tv-soffarna framför Sabrina tonårshäxan.
Nu har skådespelaren Melissa Joan Hart gått vidare – och det här gör hon i dag.
Sabrina tonårshäxan – så här ser hon ut idag
0:44

Efter reklamen: Sabrina tonårshäxan – så här ser hon ut idag

(0:44)

Slå på ljud

Historierna om den unga häxan Sabrina Spellman har berättats i flera olika versioner. Nu senast kunde vi följa hennes upptåg i Netflix-serien The chilling adventures of Sabrina, som lades ner i mitten av förra året efter två säsonger. Den berättelsen kommer dock få sin fortsättning i en serietidning som heter The occult world of Sabrina.

Men innan Netflix serie fanns också Sabrina tonårshäxan, som gick mellan 1996 och 2003. Den populära serien hade en något lättare ton jämfört med efterföljaren, och i den fick tittarna hänga med Sabrina Spellman som precis flytta in hos sina fastrar Hilda (spelad av Caroline Rhea) och Zelda (Beth Broderick) i den påhittade förorten till Boston, Westbridge.

Charlene Fernetz, Melissa Joan Hart, Sherry Miller i Sabrina tonårshäxan.

Charlene Fernetz, Melissa Joan Hart, Sherry Miller i Sabrina tonårshäxan.

TT

Vid sin sida hade tonårshäxan sin pratsamma katt Salem Saberhagen. Huvudrollen spelades av Melissa Joan Hart, som var 19 år när serien började. Hon hade tidigare synts i Nickelodeon-serien Clarissa som också visades på SVT:s sommarlovsprogram.

Så ser Sabrina-skådisen ut i dag

Efter Sabrina tonårshäxan gick Melissa Joan Hart vidare och har bland annat spelat i sitcommen Melissa & Joey som gick mellan 2010 och 2015.

Hon är sedan 2003 gift med musikern Mark Wilkerson som hon har tre barn tillsammans med. Det är tre söner som heter Tucker McFadden, 8, Braydon Hart, 13, och Mason Walter, 15.

De har hamnat i rampljuset den senaste tiden efter att Melissa Joan Hart förra veckan delade ett klipp på Instagram där hon berättar att hon blivit sjuk i covid-19 – trots att hon är vaccinerad. Hon tror nämligen att hon smittats av något av barnen som också blivit sjuk.

Melissa Joan Hart är i dag 45 år!

Melissa Joan Hart är i dag 45 år!

TT

Melissa Joan Harts oro för barnen efter insjuknandet

I klippet uppmanar hon sina följare att vara försiktiga. Det har familjen varit själva, säger hon, men medger att de slappnat av något när restriktionerna i USA lättat.

– Jag är rädd och ledsen, och besviken på mig själv och några av våra makthavare. Jag önskar bara att jag hade varit bättre, så jag ber er att vara duktiga. Skydda era familjer. Skydda era barn, säger Melissa Joan Hart i klippet och fortsätter.

– Det är inte över än. Jag hoppades att det var det, men det är det inte. Så var uppmärksamma och försiktiga.

Efter den stora spridningen som klippet fick kom Melissa Joan Hart med en uppdatering där hon berättar att hon mår mycket bättre.

– Jag känner att jag är 75 procent nu, och vid den förra videon var jag nog 20-25 procent, säger hon och berättar att barnen också mår bra, även om minstingen Tucker också testats positiv.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Stilnostalgi: 16 kändislooks från förr vi aldrig kommer glömma