Sara, Hanna och Emma montazami

Maria Montazamis döttrar har vuxit upp – det gör dom idag

Svenska Hollywoodfrun Maria Montazamis tre döttrar Sara, Hanna och Emma blev kända genom mammas tv-medverkan 2009. Vad gör de alla idag? Vi vet svaret.
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
0:54

Efter reklamen: Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

(0:54)

Slå på ljud

Maria Montazami, 55, blev Hollywoodfru med hela svenska folket när hon medverkade i succéshowen på TV3. Mellan åren 2009-2020 hann det bli hela 13 säsonger av realityserien Svenska Hollywoodfruar och Montazami med familj är de enda deltagarna som varit med i alla år.

Intresserad av fler kändisnyheter? Här hittar du allt om svenska kändisar!

Kamran, Hanna, Maria, Sara och Emma Montazami

Delar av familjen Montazami: Kamran, Hanna, Maria, Sara och Emma.

Den glamorösa mamman Maria har förvisso varit i fokus men hennes och mäklarmaken Kamrans tre döttrar som vuxit upp inför tv-kamerorna har också skapat sig imponerande namn genom programmet. Vad gör de alla idag? Mycket blandat visar det sig!

Sara Montazami, född 1991

Sara Montazami

Äldsta systern Sara Montazami.

Sara Montazami föddes 1991 och fyller därmed 30 år i år. Hon är den äldsta i syskonskaran. Sara driver ett populärt konto på Instagram där hon beskriver att hon sysslar med innehållskapande, modellande och fastigheter. Hon har alltså gått både i mamma Marias beautyspår och pappa Kamrans mäklarspår. Saras konto består av bilder på Sara själv poserandes i vackra Kaliforniska miljöer samt influencer-samarbeten av olika slag.

Sara är sedan september 2020 förlovad med sin pojkvän Diego som själv beskrivit att han planerade frieriet under stort hemlighetsmakeri i 1,5 månad inan han föll ned på knä på stranden i Laguna Beach. Paret som har varit ihop i fyra år träffades genom Diegos jobb som cykeldesigner. Inför frieriet lät han designa om cyklarna som han och Sara möttes på första gången.

Hanna Montazami, född 1993

Hanna Montazami

Mellansystern Hanna Montazami.

Näst äldst i skaran är 28-åriga dottern Hanna Montazami. Hanna och Sara hade faktiskt en egen realityshow på tv hösten 2018. I serien Venice Beach fick vi följa Montazami-systrarna och andra svenskar som bosatt sin i Kalifornien. Systrarna bodde vid tillfället ihop i en lägenhet vid stranden och kamerateamet följde med i deras vardag som modeller och influencers.

Idag titulerar Hanna sig innehållskapare och modell. Hon driver ett Instagramkonto och en blogg med tillhörande webbshop där följare kan handla plagg, inredning och skönhetsprodukter som hon själv valt ut. Hannas pojkvän heter Adam. Han är fotograf och driver ett sportmärke som säljer simfenor för proffs och hobbydykare.

Emma Montazami, född 1997

Emma montazami

Lillasyster Emma Montazami.

Den yngsta Montazami-systern är 24-åriga Emma. Hon var ofta lite mer tillbakadragen när kamerorna svepte runt hemma hos familjen. Precis som Sara och Hanna har Emma valt att visa upp sin vardag genom ett öppet konto på Instagram men istället för att som systrarna sträva efter influencer-karriär så pluggar Emma till veterinär på California State University San Marco. Emmas pojkvän sedan 1,5 år tillbaka heter Michael. Han och vovven Princess P syns flitigt i Hannas flöde.

Nicholas Montazami, föd 1998

Nicholas Montazami

Lillebror Nicholas Montazami.

Men det är inte slut där. Familjen består även av lillebror Nicholas Montazami som hunnit bli 23 år. När Svenska Hollywoodfruar startade var han blott 11 år vilket förklarar varför han inte syntes lika mycket som de andra familjemedlemmarna.

Nicholas har studerat biologi och ett avsnitt av realityserien syntes mamma Maria besöka hans studentkorridor som hon ondgjorde sig över då det var mycket stökigare där än i familjens hem. Nichos flickvän heter Holly och de syns ofta pussas och gosa med varandra på Instagram.

Många skulle påstå att Nicholas är lik pappa Kamran i utseendet, vad säger du?

Leila Montazami, född 1981

Leila Montazami

Halvsyster Leila Montazami.

Sist men inte minst har Maria Montazami även en bonusdotter, Leila Motazami som Kamran fick i en tidigare relation 1981. När Kamran och Maria träffades var Leila bara några år gammal och har därför vuxit upp som en självklar del i familjen.

– Hon är som min mamma, om jag har några problem är Maria den första jag berättar för, har Leila själv sagt i ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar.

Källa: Femina, Allas, Aftonbladet, Expressen

Foto: TT, Instagram, Maria Montazami

Relaterade artiklar
Testa dina kunskaper om kändisbarn – och deras föräldrar