Margaux Dietz: Det skulle jag vilja säga till mitt 15-åriga jag

Att kasta sig ut i ovissheten och testa sina vingar är vardag för Margaux Dietz, men så har det inte alltid varit. I tonåren tog blygheten ofta överhand – och finns det något Margaux skulle vilja säga till sitt 15-åriga jag så är det att sluta skämmas så mycket.

Efter en stormig höst beslutade sig Margaux Dietz och Jacob Liebermann för att bryta upp sitt förhållande och göra slut. Beskedet kom i december förra året, då Margaux postade ett inlägg på sin blogg:

”Ja, det är ju inte en hemlighet att det är som det är just nu och att jag och Jacob har gått isär helt. Jag förstår att det väcker många frågor men det finns inget mer att veta. Vi är jättebra vänner, det är ett ömsesidigt beslut och det här är något som vi verkligen skulle vilja att ni har respekt för. Så glad att jag har så fina vänner som ställer upp och som gjort det under hela hösten”.

Sedan dess har Margaux och Jacob kämpat hårt för att bibehålla en god vänskapsrelation, framför allt för sonen Arnolds skull.

– Allt känns faktiskt väldigt bra just nu, säger Margaux när vi träffade henne för en intervju, och fortsätter:

– Vi kommer att jobba jättehårt för den här relationen, det kommer alltid att fortsätta vara det viktigaste. Vi vill ha det lite som Bingo och Katrin. De är våra idoler just nu.

”Jag skämdes över väldigt mycket saker”

Trots ett svajigt privatliv är Margaux mer aktuell än någonsin just nu. Hon är i uppstarten av en ny Youtube-serie, håller på att starta ett nytt företag – och har nyligen debuterat som programledare i Hemliga beundrare på Viafree.

– Det var jätteläskigt att tacka ja till ett programledarjobb, för det är verkligen något nytt och jag har drömt om det länge. Men det är ju också sådant man växer av. För varje sak som jag utmanar mig med, vågar jag visa lite mer av mig själv, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas också att det inspirerar andra. Att fler vågar vara sig själv, utmanas mer och följa sina drömmar. Man lever bara en gång.

Margaux berättar vidare att hennes modiga sida kommit med åren, och att hon som yngre var väldigt blyg och tillbakadragen.

– I tonåren skämdes jag över väldigt mycket saker. Men när jag märkte hur mycket jag faktiskt missade på grund av det bestämde jag mig för att sluta och i stället våga kasta mig ut och testa nya saker.

På tal om tonåren, finns det något du skulle vilja säga till ditt 15-åriga jag?

– Ja, att inte skämmas för den du är. Verkligen. Om du skäms för den du är så kommer du inte att våga leva ditt liv så som du borde göra. Och då kan du inte heller utvecklas på det sättet som du borde.

– Du kanske pluggar en sak för att dina föräldrar vill det, eller tar ett jobb för att det är bäst betalt. Men jag önskar att vi skulle kunna vara mer prestigelösa och inte skämmas för det vi verkligen vill göra. Alla måste börja någonstans.

Och för att våga krävs trygghet, har du något tips på hur man bygger upp en bra grundtrygghet?

– Jag tror verkligen på att relationer, till både familj och vänner, får en att växa. Lägg därför lika mycket tid på att vårda dina relationer som du lägger på att lära dig saker i skolan. Relationer kräver underhåll, och glöms relationerna bort kommer de så småningom att försvinna.

Foto: TT

Läs mer:

Margaux Dietz avslöjar – hen vill jag bjuda ut på dejt

Margaux Dietz berättar öppet om sexuella övergreppet

Margaux Dietz om relationen till Jacob: ”Vi är inte ett par”