Margarets panikändringar i Melodifestivalen – stoppas av SVT

Margaret tävlar i Melodifestivalen med låten Tempo. Nu tvingas hon ändra på både teknik och frisyr för att få allt att fungera som det ska.

Malgorzata Jamrozy, 27, är mer känd under sitt artistnamn Margaret. Förra året gjorde hon succé i Melodifestivalen med låten In my Cabana, och tog sig hela vägen till final. Nu har hon chansen igen då hon i år tävlar med låten Tempo.

– Sången handlar om att jag säger till en kille att om du vill vara med mig måste du hänga med i mitt tempo, och det tempot går snabbt. Jag lever mitt bästa liv just nu och är inte hemma alls. Det är inte lätt att vara med mig just nu så om du vill vara med mig måste du hålla uppe tempot, säger hon till Hänt.

Numret är avancerat och på en greenscreen i bakgrunden läggs lager på lager för att det ska se ut som att dansarna är fler än vad de egentligen är. Under repetitionerna strulade det ordentligt för Margaret på scenen.

– Vi visste att det inte skulle fungera som vi ville. Hela konceptet är komplicerat och ingen har någonsin gjort det här innan. När folk har frågat hur det ska se ut har jag sagt ”jag vet inte”. Vi hade en idé i vårt huvud och visste inte om det skulle fungera, och det gjorde det inte. Men efteråt pratade vi igenom det och det och teamet satt uppe till 06 på morgonen för att lösa det, berättar Margaret.

Tanken är att det ska se ut som en musikvideo för tittarna, och de är inte lätt när man måste göra allting live. Trots att det är en risk att försöka sig på ett så tekniskt komplicerat nummer, så tänker de inte backa. Istället kämpar de nu febrilt för att ändra tekniken så att det ska sitta som ett smäck under lördagens direktsändning.

Margaret tvingas ändra sin frisyr

Ytterligare en förändring har krävts inför lördagen, och det handlar om Margarets hår. Under den första repetitionen hade hon ett stort, burrigt hår med en tjock lugg. Det fick hon inte ha för produktionen.

– Jag älskar att ha en stor lugg men det visade sig att det är inte bra på scenen. Det är ljus och skuggor och man såg knappt mitt ansikte och mina ögon så vi fick ändra till hästsvans, säger hon.

Nu håller vi alla tummar vi har för att Margarets nummer slipper teknikstrul ikväll!

FOTO: TT