Marcus & Martinus: "Vi är väldigt olika"

Marcus & Martinus: "Vi är väldigt olika"

De är Norges populäraste 14-åringar och har sålt ut flera arenor runt om i Skandinavien. Nu är de aktuella med sin biofilm Tillsammans mot drömmen. FRIDA träffade Marcus & Martinus innan galapremiären i Stockholm.

Marcus och Martinus Gunnarsens storhet växer hela tiden och de skandinaviska fansen kan inte få nog av de norska tvillingarna. De har släppt två skivor, sålt ut Oslo Spektrum, släppt en bok och nu senast är de aktuella med biofilmen Tillsammans mot drömmen, som har premiär idag den 20 januari. Men killarna har fortfarande en stor dröm kvar.
Marcus: Min dröm är att göra en världsturné någon gång, kanske om några år.
Martinus: Men först ska vi ha konsert i Globen och det ska bli väldigt, väldigt roligt. Vi hoppas att vi kan fortsätta med det vi gör nu.

De har själva fått se filmen flera gånger innan den visats för allmänheten – och de gillar resultatet.
Martinus: Vi kommer ju ihåg alla ögonblicken som visas. Det var som ”kommer du ihåg det här och det här?”. Det var väldigt kul att se filmen om sig själv. Man blir glad och man får se behind the scenes och att vi faktiskt kan bli trötta och att vi också bara är människor.
Marcus: Det är en fin film!

Tillsammans mot drömmen visar både det roliga med att vara artist men också kändisskapets baksidor. Som att behöva skriva autografer i flera timmar, att ge allt på en scen när man helst bara vill sova och hur det är att bli osams med den man är i samma band som – sin tvillingbror.
Marcus: Självklart blir vi osams. Men då är vi ifrån varandra ett tag och sen när vi kommer tillbaka så är det bra igen.

I filmen säger Marcus och Martinus att de är väldigt olika varandra, både på insidan och utsidan.
Marcus: Det är omöjligt att vara helt lika varandra, ingen är det. Jag pratar mer än vad Martinus gör, det kanske du såg i filmen? Sen har Martinus mer energi än vad jag har. Han är den som pratar minst men han har mest energi.

Se när Marcus & Martinus tar över FRIDAs vlogg!

Läs också:
Se alla bilder från galapremiären av Marcus & Martinus film
Succéåret med Marcus & Martinus – nytt bakom kulisserna-material
Sju saker du inte visste om Marcus & Martinus

Foto: Ola Axman