Marcus och Martinus

Sara Abraham

Marcus och Martinus avslöjar: ”Så ser den perfekta dejten ut”

Marcus och Martinus är aktuella med ny musik! FRIDA har intervjuat den norska tvillingduon och vi pratar framtidsplaner, det kommande 10-årsjubileet och kärlek.
Marcus och Martinus svarar på läsarnas frågor
1:27

Efter reklamen: Marcus och Martinus svarar på läsarnas frågor

(1:27)

Slå på ljud

Det har nästan gått två år sedan Marcus och Martinus stod på scen och sjöng inför en jublande folkmassa. Det enda uppträdandet som de fått medverka i år är Allsång på gränsen, som är norska versionen av Allsång på Skansen.

– Vi började vår musikkarriär när vi var tio år och eftersom vi lever på att ha konserter och är "entertainers", så blir man lite crazy efter att ha suttit inne i ett och ett halvt år, berättar Marcus för FRIDA.

Trots pandemin har de 19-åriga tvillingarna fortsatt att producera musik. Nyligen släppte de en cover på Olivia Rodrigos nya High School Musical-låt The Rose Song.

– Det är en fantastisk fin låt att göra en cover på. Vi ville utmana oss själva och gjorde om den till en gitarrlåt istället för piano, säger Martinus.

Kollade ni mycket på High School Musical när ni var yngre?

– Vår kusin älskade att kolla på High School Musical och jag minns att jag ville vara som Troy, alltså Zac Efron. Han var så duktig på att dansa och spela basket, berättar Marcus.

Kommer Marcus och Martinus till Sverige?

När FRIDA frågar killarna vad de har för framtidsplaner berättar de att de förhoppningsvis kommer till Sverige.

– Turné och allt annat är redan klart! Vi väntar bara på att få ett klartecken på att vi får resa igen.

Kommer ni till Sverige då?

– Såklart gör vi det, 100 procent! Men det beror på coronaläget.

Marcus och Martinus

Marcus och Martinus har planer på att komma till Sverige nästa år.

Sara Abraham

Firar snart 10 år som artister

2022 väntas bli ett fullspäckat år för tvillingduon. Förutom alla inplanerade konserter, så fyller de dessutom 20 år OCH har ett 10-årsjubileum att se fram emot.

– När vi fyller 20 så kommer vi ha sysslat med musik halva våra liv. Vi har ju redan hållit på länge och vi hoppas att vi kan fortsätta 20 år till, det hade varit kul! säger Marcus.

Marcus och Martinus slog igenom 2012 när de vann den norska musiktävlingen Melodi Grand Prix Junior, med låten To dråper vann. Därefter har tvillingduon haft en raketkarriär och släppt det ena albumet efter det andra.

Hur kommer ni att fira ert tio-årsjubileum?

– Vi har inte tänkt så mycket på det men vi måste ju göra någonting, det är ju tio år!

Av alla låtar som ni skrivit, vilken är er favorit?

Belinda. Det är en väldigt somrig och annorlunda låt från det vi är vana vid att producera, berättar de.

Är Marcus och Martinus fortfarande singlar?

Under vår pratstund med Marcus och Martinus så ville vi såklart ha en uppdatering om deras kärleksliv. Dejtar någon av killarna någon nu eller är de båda singlar?

– Lika singel som vanligt. Det är ingen som vi träffar just nu, svarar Martinus.

– Men om jag skulle ha en ”kjæreste” så skulle jag först fråga personen om det är okej att vår relation är offentlig eller om vi ska hålla den privat. För den personen kan få väldigt mycket hat och jag vill inte att man ska vara rädd för att bli tillsammans med mig på grund av det, förklarar Marcus.

Men om vi säger att ni skulle gå på dejt med någon nu, hur skulle den perfekta dejten se ut?

– Inte filmkväll för då blir det svårt att lära känna varandra. Och restaurang skulle kännas för ”akward”. Men en picknick eller liknande hade varit nice för då hade det varit bra stämning, säger Martinus.

– Och jag håller med. Jag skulle också vilja gå på en sån dejt, men inte tillsammans med honom, säger Marcus och skrattar samtidigt som han pekar på Martinus.

Relaterade artiklar
Test: Vem av Marcus & Martinus borde du dejta?
13 saker du inte visste om att vara tvilling
Så lyckas du med ditt fankonto