Så bra var Marcus & Martinus konsert i Globen

Så bra var Marcus & Martinus konsert i Globen

Under fredagskvällen spelade Marcus & Martinus inför ett utsålt Globen. FRIDA-Terese recenserar Marcus & Martinus konsert i Stockholm.

Sedan konserten i Helsingfors har det spridits rykten på sociala medier om att Marcus skulle vara sjuk inför kvällens utsålda spelning i Globen, den första av tre i Sverige.

I introt visas bilder på Stockholm, fansen och Marcus & Martinus från tidigare spelningar, innan de kommer ut på scenen till tonerna av superhiten Elektrisk (som tidigare varit extranummer) och ett jubel som förmodligen hade krävt dubbla öronproppar för att inte ha musiken ringandes i öronen hela natten (jag har dock glömt mina hemma) utbryter.

Redan innan låten är slut har de bett publiken att stå upp och hoppa och Globen kokar med andra ord redan efter tre minuter. Sjuk eller ej, Marcus & Martinus energi är elektrisk och fansen som väntat i timmar belönas direkt.

Däremot låter Marcus rösten vila en hel del när det inte är hans solon och Martinus och kören får desto större plats – vilket är genomgående för hela konserten.

Fjärde låten är First kiss vilket, precis som Justin Biebers klassiska One less lonely girl, innehåller momentet att en tjej från publiken tas upp på scenen.

Flera av låtarna mixas ihop och det bjuds inte på så mycket mellansnack, däremot får vi ta del av ett svartvitt, känslosamt klipp där killarna berättar hur mycket de tycker om varandra och vad det betyder att göra det här tillsammans.

I låten Heartbeat, som ackompanjeras av enbart en elgitarr, får vi ett extra starkt bevis på killarnas röster och efter ett lugnare parti drar de igång Globen igen med Light it up. För de som trodde att Marcus & Martinus lagt de norska låtarna på hyllan efter att ha blivit kända internationellt så spelas ett medley med favoriterna To dråper vann, Slalom, Ei som deg, Plystre på deg och Hei.

Koreografin sitter så perfekt att både killarna och dansarna förmodligen hade kunnat framföra den baklänges i sömnen, publiken sjunger med och det snålas inte på pyro och specialeffekter. Moments tour innehåller med andra ord allt du kan önska dig av en turné som ska ge mängder av fans runt om i Europa en oförglömlig M&M-upplevelse. Däremot saknas det spontana och unika vi som publik önskar oss, något som bara händer ikväll och inte är inövat.

Även om många var oroliga över att det inte skulle bli någon konsert ikväll på grund av sjukdom skulle det garanterat krävas mycket innan Marcus & Martinus ställer in och gör sina fans besvikna. De är proffs på scenen, men när de kliver av hoppas jag att de får vara två vanliga 15-åringar som får sova ut imorgon och ladda om för en ny dag som superstjärnor.

Låtordning:
1. Elektrisk
2. Next to me
3. Remind me
4. First kiss
5. One flight away
6. Please don’t go
7. Bae
8. Without you
9. Together
10. Heartbeat
11. Light it up
12. Medley: To dråper vann, Slalom, Ei som deg, Plystre på deg, Hei
13. Never
14. Get to know ya
15. Like it like it
16. Make you believe in love
17. Dance with you
18. Girls

Läs mer!
19 stadier du går igenom på Marcus & Martinus konsert
Allt du behöver veta inför Marcus & Martinus konserter i helgen
Test: Hur mycket kan du om Marcus & Martinus musikvideos?

Foto: IBL