Madelief Termaten Idol 2019

Madelief Termaten i Idol: ”Jag faller för både killar och tjejer”

Madelief Termaten från Ängelholm är den yngsta deltagaren i Idol 2019. FRIDA har träffat stjärnskottet och vi pratar om musik, kärlek och hur det är att bli känd över en natt!

Idol-stjärnan Madelief Termaten är 17 år och bor i Varalöv tillsammans med sina tre syskon och föräldrar. Men från början kommer hon och hennes familj från Nederländerna. På grund av hennes grova astma och luftföroreningarna i landet föreslog läkarna att familjen skulle flytta till Skandinavien.

– Jag minns att jag hade svårt att andas när vi bodde i Holland. Både jag och min syster hade ofta lunginflammation och blev inlagda på sjukhuset, berättar hon i tv-programmet.

Men efter bara fyra månader i Sverige blev hon bättre.

– Jag kunde leka med mina kompisar och vara ute och springa. Nu mår jag jättebra.

Madelief Termaten i Idol

FRIDA fick hänga med stjärnan och för oss avslöjar Madelief vilka som är hennes största konkurrenter i Idol och hur det är att bli känd över en natt.

Hur upplever du kändisskapet?

– Det är sjukt hur min fanbase exploderat. Jag har allt från unga till äldre fans. Mitt mål är att bara göra dem glada. Jag vill få folk som inte mår så bra att må bättre. Jag känner mig jättelycklig.

På vilket sätt har du sysslat med musik innan Idol?

– Jag går andra året på ett musikgymnasium i Helsingborg. Där sjunger vi i princip varje dag. Det är kul. Men de flesta av mina vänner går inte i skolan där. De är mycket äldre än vad jag är. När jag blev mobbad i skolan ställde min syster upp och sa att jag fick hänga med henne och hennes kompisar. Så min närmsta kompis är 31.

Varför blev du mobbad?

– Jag var den första tjejen i klassen som fick bröst och kurvor. Jag var också den första som fick mens. Det var jättejobbigt i början men när jag började gymnasiet blev allt mycket bättre.

Vem är du närmast i idolgänget?

– Vi är ett jättetight gäng allihop. Jag skulle nog säga Kim, Tusse och Hampus, som tyvärr åkte ut. Men hela gruppen är som familj. Förut så var jag väldigt nära Annie (Moreau, som åkte ut under kvalveckan i Idol).  Hon är min allra bästa vän. Jag brukar hälsa på både henne och Pavel (Piotr Pospiech, som åkte ut under kvalfinalen).

Vem är din idol?

– Rihanna, Lady Gaga och Beyonce måste jag säga. De har fått mig att bli självsäkrare genom deras musik. När jag var superliten och för första gången fick höra Rihanna sjunga Pon de Replay ville jag börja dansa. Jag kommer ihåg hur hon rörde på höfterna. Så nu dansar jag afro fusion, steetdance och reggaeton. Det är svårt men det är min dröm att kunna det.

Om du inte skulle bli artist, vad skulle du vilja jobba med då?

– Då skulle jag vilja starta min egen frisör- och spasalong där jag kan göra makeovers på folk. Men det är artist jag kommer bli!

Läsarna har skickat in lite frågor till dig. De undrar om du är singel? 

– Ja, jag är singel och bisexuell. Jag faller lika mycket för tjejer som för killar.

När upptäckte du att du var bisexuell?

– När jag blev kär i en tjej. Jag berättade om mina känslor för henne men hon var inte kär i mig. Hon hade pojkvän men det visste jag inte då.

Skulle du vilja satsa på kärleken nu?

– Jag har precis kommit ur ett förhållande så nu vill jag kunna fokusera på tävlingen.

Vem är din största konkurrent?

– Nu är den största konkurrenten Tusse och Dao.

Lyssnar du på Billie Eilish?

– Ja, min favoritlåt är I love you. Men sen brukar jag också lyssna på Bury a friend om jag är arg, skrattar hon.

Vilken är din favoritdisneyfilm? 

– Min favoritfilm är Skönheten och Odjuret, för att jag själv alltid varit kär i fel killar, killar som mina föräldrar inte alltid tycker är okej. Oavsett utseende så kan det ändå finnas kärlek. Jag kan se jättemycket mig själv i Belle. Jag tycker hon är ball.

Läs mer: 

Idol-Hampus avslöjar: ”Hon är min kändiscrush”

Tusse Chiza avslöjar: ”Hen kommer vinna Idol 2019”

Dao Di Ponziano Molander om scenskräcken i Idol: ”Känner mig blottad”

Foto: TT