Madelaine Persch: "Jag var osäker på grund av min akne"

Madelaine Persch: "Jag var osäker på grund av min akne"

Hollywood är glamoröst, men långt ifrån perfekt. För Glamour berättar Riverdale-stjärnan Madelaine Persch om osäkerheten kring sin akne.

När första säsongen av tv-serien Riverdale spelades in hade hon akne i pannan, vilket gjorde henne osäker.

– Jag var inte särskilt självsäker när min akne skulle synas framför kameran. Teamet sa åt mig att det gick att dölja i ljuset, vilket fick mig att ifrågasätta hur illa det faktiskt var. Jag skäms inte över det, men det var verkligheten, säger Madelaine Persch till Glamour.

Nu lägger Madelaine mycket tid på att ta hand om sin hy.

– Jag låter som en galen person, men jag tvättar ansiktet tre gånger när jag tar bort sminket. Det var min make up-artist som tipsade mig om det, men det är bara under inspelningarna för att min karaktär har så mycket smink på sig. Nu dricker jag även mer vatten och är gladare. Förra året var jag glad men väldigt stressad.

Innan hon fick sitt genombrott som Cheryl Blossom hade hon tre jobb för att kunna betala hyran.

– Att inte veta om Riverdale skulle förnyas med en andra säsong var en enorm press, vilket gjorde mig stressad. Det var min första tv-serie så jag ville verkligen att allting skulle vara perfekt! Det är många inom mediebranschen som låtsas som att allting är perfekt hela tiden, men det behöver varken jag eller mina kollegor göra eftersom att vi är nya inom branschen.

Hon avslöjar även att hon alltid har varit rädd för att använda rött.

– Min mamma har alltid sagt att rödhåriga inte passar i rött, men Cheryl klär i rött och har skapat en stark look. Jag känner mig mycket mer motiverad att använda det nu.

Läs mer!
Riverdale-stjärnan om sin akne: ”Jag blir osäker och måste alltid ha smink”
Kendall Jenners svar till de som kommenterade hennes akne under Golden Globe
Har du akne? Här är sex foundations för dig

Av: Mina Gilbertsson

Foto: IBL