Little-Mix-intervju

Little Mix: "Alla tjejer känner sig osäkra"

Little Mixs album Glory days toppar just nu listorna och FRIDA har träffat tjejerna för att prata om albumet, självförtroende och haters.

2011 sökte Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock och Jade Thirlwall till brittiska X-factor. I tävlingen bildade de bandet Little Mix, och vann alltihop. Sen dess har de släppt fyra album. Det senaste albumet Glory Days släppte de i november och det har redan gått in som nummer ett på Englands albumlista.

Little Mix beskriver sitt nya album som något de inte gjort tidigare, men något som de verkligen velat göra.

– Inspirationen till albumet var personliga erfarenheter. Vi har gått igenom så mycket det senaste året att det kom naturligt. Vi visste exakt vad vi ville skriva om. Det är definitivt ett ”kärlek och krossat hjärta-album”, säger Leigh-Anne.

Läs mer: Nu kan du ringa Little Mix för att prata ut om ditt ex

Både på och utanför scenen så utstrålar tjejerna i Little Mix självförtroende och riktigt girl power. Men enligt de själva har de inte alltid haft bra självförtroende.

– Jag tror alla tjejer känner sig osäkra. Speciellt när du är yngre. Det är den värsta tiden eftersom du försöker hitta dig själv, och tjejer kan vara elaka, och killar. Men eftersom tiden går så lär du dig att acceptera dig själv, säger Jade.

Leigh-Anne Pinnock, Jesy Nelson, Perrie Edwards och Jade Thirlwall.

Leigh-Anne Pinnock, Jesy Nelson, Perrie Edwards och Jade Thirlwall.

Så hur blir du självsäker? Tjejernas bästa tips är att omge dig med bra vänner, och inte människor som trycker ned dig. Något annat du också kan göra är att peppa dig själv framför spegeln.

– Säg till dig själv: jag är vacker, jag är stark, jag tror på mig själv, så tror jag att desto mer du säger det till dig själv, desto mer tror du på det. Och du ska tro på det, för du är fantastisk och det finns bara en av dig, säger Jade.

Efter att uppträtt med sin låt Shout out to my ex på X-factor fick tjejerna i Little Mix mycket näthat för att de haft för ”sexiga” outfits. Som offentliga personer får tjejerna utstå mycket hat och negativitet, något som de helt väljer att ignorera.

– Du måste bara tänka att människor som är negativa vad säger det om deras karaktär! vad säger det om dem som person! De är uppenbarligen inte särskilt trevliga om de är villiga att vara elaka mot någon. Du måste bara ignorera det, säger Perrie.

Läs mer:
Fifth Harmony försvarar Little Mix mot näthatarna
Little Mix har släppt en ny girl power-låt (så bra!)
Sju saker vi får veta om Little Mix i deras nya bok

Foto: Sony music