Unga mammor-Linn om graviditeten: "Jag kände mig väldigt ensam"

Unga mammor-Linn om graviditeten: "Jag kände mig väldigt ensam"

Linn Andersson, 20 år, är en av deltagare i årets säsong av Unga mammor. För FRIDA berättar hon om mammalivet, vänners svek och sin nya tv-serie.

Hur reagerade du när du fick reda på att du var gravid?

– Jag blev överlycklig. Vi hade planerat att skaffa barn ett halvår innan jag blev gravid. Under den tiden grät jag varje gång jag inte var det, så att få reda på att jag var gravid var det bästa som har hänt mig.

Hur reagerade din sambo, Marcus, och era familjer på graviditeten?

Marcus blev också överlycklig. Vi var däremot lite oroliga över hur våra familjer skulle reagera, men Marcus familj blev jätteglada direkt medan min familj var lite skeptiska till en början.

Har relationen till din familj och dina vänner förändrats sedan du blev mamma?

– Jag har samma relation till min och Marcus familj, men jag är inte kompis med alla mina vänner jag hade innan graviditeten. I samband med att jag blev gravid lämnade många av mina vänner mig och sista halvåret på gymnasiet kände jag mig väldigt ensam. Nu har jag fått massor av nya vänner som också har barn. Vi har mer gemensamt, även om man inte räknar med att vi alla är mammor, än vad jag hade med mina gamla vänner.

Tycker du att det finns fördomar om unga mammor?

– Ja. De vanligaste frågorna är “Är du tillsammans med pappan?” och “Vad har du för inkomst?”. Jag får massor av frågor som inte en äldre förälder skulle få. Då brukar jag svara med samma fråga och då blir de ställda.

Vad är det bästa med att vara mamma?

– Det är mycket bättre än förväntat men också mycket mer krävande. Det bästa är att se sitt barn utvecklas, från att hon inte gör någonting till att hon börjar röra sig och skratta.

Du ska vara med i årets säsong av Unga mammor. Hur känns det?

– Det känns roligt att vara med, men vi är lite nervösa. Det är många som har kommenterat på min blogg och min Instagram att de är glada att vi ska vara med i programmet så det är roligt.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag väntar på ett frieri från min kille. Jag vill gärna gifta mig nästa år. Sedan vill vi ha en till bebis ganska tätt, kanske till 2019. Vi ska även flytta till en större lägenhet och döpa Tindra, så det är ganska mycket nu.

Läs mer!
16-åriga mamman Madeleine: ”Folk tog för givet att jag skulle göra abort”
Angelica blev gravid som 13-åring – här är hennes historia
Här firar Louis Tomlinson och Briana Jungwirth sonen Freddies 1-årsdag

Av: Mina Gilbertsson

Foto: MTG, Instagram