Liam Payne om One Direction-tiden: ”Vi alla kämpade mot våra egna demoner”

Liam Payne om One Direction-tiden: ”Vi alla kämpade mot våra egna demoner”

Frida fick en exklusiv intervju med Liam Payne och frågade allt om familjelivet, saknaden efter killarna i 1D och om stjärnans psykiska ohälsa.

Du är aktuell med ledmotivet till nya Fifty Shades Freed-filmen med Rita Ora. Hur var det?

– Det var sjukt roligt att jobba ihop med Rita, vi blev faktiskt väldigt bra vänner under inspelningen. Vi övade på låten på varsitt håll och sedan träffades vi i studion för att spela in. Jag känner mig väldigt hedrad som får göra en låt till något så känt som Fifty Shades-filmerna.

Har du läst Fifty Shades-böckerna?

– Nej, jag läser inte särskilt mycket. Jag tror inte att böckerna är något för mig som ung kille, jag hade förmodligen inte kunnat relatera till något av kapitlen.

Men du har sett filmerna?

– Inte det heller, jag skäms! Jag känner att jag måste se dem innan jag går på tredje filmens premiär. Och att jag kanske borde ha sett dem innan jag började marknadsföra låten också…

Nu är det snart premiär! Vem vill du helst se filmen med i biomörkret?

– Jag ska ta med min flickvän på premiären. Jag har inte gått på bio på hur länge som helst så jag är verkligen peppad.

Liam Payne och Rita Ora har gjort ledmotivet till filmen Fifty Shades Freed.

Förutom nya låten har det ryktats om att ditt debutalbum snart släpps. Har du ett datum?

– I och med att det känns som att musikbranschen ständigt förändras så vill jag vänta lite och se vad som händer. Just nu känner jag bara för att släppa lite coola singlar innan ett helt album kommer.

Planerar du att göra några samarbeten med fler andra artister i dina kommande låtar?

– Ja verkligen, jag vill inte avslöja någonting men jag kommer att ta med en del rappare. Så det kommer att bli lite sång-rapp av det hela.

Kan vi förvänta oss att få se dig under en turné det här året?

– Ja, jag längtar verkligen efter att få åka ut och turnera. Jag saknar den biten jättemycket. Så fort jag är klar med ett gäng låtar så är jag redo att ge mig ut.

Du är framgångsrik, har funnit din drömkvinna och har en supergullig son. Känner du att ditt liv är komplett nu?

– Långt ifrån. Det är så mycket saker jag har kvar att förverkliga, jag är en person som jämt kommer med nya idéer. Jag vaknar varje morgon och tänker ”vad kan jag göra för något nytt, roligt idag?” Räkna med att jag kommer att vara en väldigt upptagen person som jobbar hårt under en väldigt lång tid framöver, det är så jag vill ha det.

Hur ser framtiden ut i privatlivet, några planer på bröllop och fler barn?

– Det får framtiden avgöra. Just nu har vi att göra med Bear och vill ge honom all uppmärksamhet. Vi får se om det blir en nummer två. Vi tar inga förhastade beslut utan njuter av dagen.

Du låter jättelycklig! Men vad får dig att bli ledsen, när grät du till exempel senast?

– Ja det är jag! Men självklart blir jag ledsen ibland under dagen. Jag gråter för sådant som alla andra också gråter för, saker som gör en stressad eller upprörd.

Liam saknar One Direction, men de hörs inte så mycket just nu.

Saknar du One Direction?

– Jag saknar dem jättemycket. Jag saknar det vi hade ihop. Samtidigt är jag glad över att jag lyckas med det jag gör ensam och det är så sjukt roligt att se allt som killarna gör. Alla hade ett väldigt framgångsrikt år förra året så vi får helt enkelt vänta och se vad som händer, det är en saga utan slut.

Hörs ni något?

– Nej, det var väldigt längesen om jag ska vara ärlig. Men vi är så pass bra vänner att vi inte behöver höras hela tiden, när vi väl ses lär allting vara som vanligt.

Du har tidigare berättat att du mådde dåligt under sista tiden med One Direction. Kan du berätta om det?

– Vi kastades in i en galen värld och visste inte vad som skulle hända med oss. Samtidigt skulle vi vara mogna och växa upp till unga män. Jag tror att alla i bandet kämpade med våra egna demoner under olika delar av tiden. Gemensamt hade vi pressen utifrån och saknaden till våra familjer.

Fick du hjälp av en psykolog, eller hur gjorde du för att må bra igen?

– Vi alla hade våra olika sätt att få hjälp på. Det finns tyvärr ingen popstjärne-doktor som hjälper alla artister att bli botade och må bra, utan alla fick sin egen individuella hjälp. Jag hade underbara människor runt omkring mig och det hjälpte verkligen. Nytt år och nytt jag känner jag nu.

Vad skönt att du mår bättre! Hur ser livet ut för den nya, lycklige Liam?

– Mitt liv är ganska hektiskt, och jag älskar det. Jag sitter mestadels i studion och går runt på möten och intervjuer. Igår avslutade jag en stressig dag med en middag tillsammans med nära och kära och det är exakt så jag vill att mitt liv ska se ut.

Läs mer!
Liam Payne avslöjar vem i One Direction han var avundsjuk på
Liam Payne avslöjar vem som är hans favorit i One Direction
Liam Payne om bråket mellan Harry Styles och Zayn

Foto: Stella Pictures