Freddie Liljegren och Tusse Chiza i Idol 2019

Låtarna Tusse Chiza och Freddie Liljegren ska sjunga under Idolfinalen 2019

Äntligen är det dags för den stora Idolfinalen 2019! Här låtarna som Freddie Liljegren och Tusse Chiza kommer att sjunga i Globen.

På fredag den 6 december gäller det! Då kommer Idoljuryn tillsammans med det svenska folket utse vinnaren av Idol 2019 – blir det Freddie Liljegren eller Tusse Chiza?

Förra veckan sjöng idolerna tre låtar var och i slutet av kvällen var det Dao Di Ponziano Molanders tur att lämna tävlingen.

– Jag mår bra. Jag är stolt över Tusse och Freddie, sa Dao samtidigt som tårarna rann.

– Jag är så tacksam. Det är helt sjukt vilken push jag har fått från ha varit med i Idol, sa hon.

Idol 2019 Dao, Tusse och Freddie

Finalen hålls i Globen i Stockholm och under kvällen kommer finalisterna sjunga tre låtar var: där en av låtarna är vinnarlåten. Den som vinner Idol 2019 kommer att få släppa vinnarlåten som sin egen efter tävlingen. Vinnaren får ett skivkontrakt på världens mäktigaste skivbolag, Universal, och dessutom kommer han att öppna musikfestivalen Lollapalooza Stockholm.

Här är låtarna  som vi kommer att få höra Freddie och Tusse sjunga på fredag.

Tusse Chizas egna låtval är There’s nothing holdin’ me back av Shawn Mendes. Den andra låten är tittarnas val och då ska han sjunga Rise like a Phoenix av Conchita Wurst. 

Den tredje låten är vinnarlåten som heter Rain.

Freddie Liljegren idol

Freddie Liljegren egna låtval är Where the streets have no name av U2. Den andra låten är tittarnas val och då ska han sjunga Uptown funk av Mark Ronson och Bruno Mars.

Den tredje låten är vinnarlåten Rain.

Läs mer: 

Test: Vem i Idol borde du dejta?

Vad gör alla gamla Idolvinnare nu? Vi vet!

Idol-Hampus avslöjar: ”Hon är min kändiscrush”